Toen ik laatst mijn vriezer opentrok om er iets bij te leggen kwam ik tot de conclusie dat ik toch echt wat dingen op moest gaan eten want het paste er haast niet meer bij. Ik had nog een hoop erwten en tuinbonen liggen en nog 3 coquilles die ook een beetje eenzaam waren. Een halve zak clams van de toko bracht me op het idee er een lekkere stirfry van te maken. Ook had ik nog anderhalf ons verse sperziebonen, die mochten er ook nog wel bij. Zo had ik een prima maaltje en weer wat ruimte in mijn vriezer!
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 175g basmatirijst
- 150g schoongemaakte sperziebonen
- 2el raapzaad- of zonnebloemolie
- 75g erwten (diepvries) ontdooid
- 50g tuinbonen, dubbelgedopt
- 3 bosuitjes, in stukjes van 1cm
- duim gember, schoongemaakt en fijngehakt
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 3 coquilles, in plakjes
- 500g clams, ontdooid
- 2el oestersaus
- 3el rijstazijn
- 1el mirin
- 2 blaadjes keffir (vriezer toko)
- 1tl chilivlokken
- beetje maizena, opgelost in water
- bosje koriander, de steeltjes fijn gehakt en de blaadjes grof
- handje Thais basilicum, in reepjes
Kook de rijst samen met de sperziebonen en 1 keffir blad gaar, giet af en zet afgedekt weg.
Verhit de olie in een wok en bak daarin de bosui, gember, knoflook en de koriandersteeltjes zacht. Voeg de keffir, chilivlokken, oestersaus, rijstazijn en mirin toe en roer goed door. Doe de tuinbonen, erwten, cocquilles en clams erbij en laat op hoog vuur pruttelen zodat de schelpen zeker gaar zijn. Roer er de maizena doorheen zodat de vloeistoffen iets binden, maak af met de basilicum en koriander. Dit alles duurt niet langer dan 10 minuten, lekker snel klaar dus!
Errug leuk: Noora vond de schelpjes heerlijk! De tuinbonen waren door madam zelf dubbelgedopt en de rijst vond ze ook heerlijk. Groot succes dus!
Comments
Post a Comment