Simpele titel, simpel recept deze keer. Wellicht oogt het wat spectaculairder doordat ik paarse wortelen heb gebruikt die erg veel kleur afgeven. Maar uiteraard lekker met elke soort wortel. Het recept heb ik deels van de AH, maar dan wat aangepast. De AH gooit de linten wortel bij de kokende pasta om te garen, ik stoof ze apart in een pannetje met wat olijfolie, citroensap en een lepeltje honing. Zo behouden ze hun smaak, gooi je die niet met het kookwater door het gootsteen putje. Verder erg gezond, met nog een lekkere salade ernaast. Enjoy!
Voor 2.5 persoon:
Voor 2.5 persoon:
- 170g spaghetti of anelli
- 500g wortels, in repen gesneden met de dunschiller (als je de wortel blijft draaien tijdens het schillen krijg je mooie smalle stroken)
- 2el olijfolie
- sap en rasp van 1 citroen
- 1el honing
- 2el gehakte bladselderij
- 25g licht gebruinde amandelsnippers
- 120g zachte witte geitenkaas, in brokken
- zout en peper
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een pan met deksel de olijfolie, citroensap en rasp met de honing en een klein scheutje water. Voeg de wortellinten toe en schep door, doe de deksel op de pan en laat 7 tot 10 minuten stoven. Schep regelmatig om en laat de laatste paar minuten de deksel van de pan om het water te laten verdampen. Voeg wanneer gaar toe aan de uitgelekte pasta samen met de selderij en schep de boel goed door elkaar.
Serveer in diepe borden en maak af met de geitenkaas en amandelsnippers.
Comments
Post a Comment