Skip to main content

Pasta met wortel linten

Simpele titel, simpel recept deze keer. Wellicht oogt het wat spectaculairder doordat ik paarse wortelen heb gebruikt die erg veel kleur afgeven. Maar uiteraard lekker met elke soort wortel. Het recept heb ik deels van de AH, maar dan wat aangepast. De AH gooit de linten wortel bij de kokende pasta om te garen, ik stoof ze apart in een pannetje met wat olijfolie, citroensap en een lepeltje honing. Zo behouden ze hun smaak, gooi je die niet met het kookwater door het gootsteen putje. Verder erg gezond, met nog een lekkere salade ernaast. Enjoy!

Voor 2.5 persoon:

  • 170g spaghetti of anelli
  • 500g wortels, in repen gesneden met de dunschiller (als je de wortel blijft draaien tijdens het schillen krijg je mooie smalle stroken)
  • 2el olijfolie
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1el honing
  • 2el gehakte bladselderij
  • 25g licht gebruinde amandelsnippers
  • 120g zachte witte geitenkaas, in brokken
  • zout en peper
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een pan met deksel de olijfolie, citroensap en rasp met de honing en een klein scheutje water. Voeg de wortellinten toe en schep door, doe de deksel op de pan en laat 7 tot 10 minuten stoven. Schep regelmatig om en laat de laatste paar minuten de deksel van de pan om het water te laten verdampen. Voeg wanneer gaar toe aan de uitgelekte pasta samen met de selderij en schep de boel goed door elkaar. 
Serveer in diepe borden en maak af met de geitenkaas en amandelsnippers.



Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...