Afgelopen maandag is Noora 3 jaar geworden. Dus tijd voor taart! Ons madammeke wilde graag chocoladetaart. Deze heeft ze dan ook gekregen. Helaas had ze tijdens haar feestje amper de tijd om haar taart op te eten, zo druk had ze het met kadootjes uitpakken en spelen met haar vriendjes. Maar lekker was ie wel! Een luchtige cake met een lekkere laag chocoladeglazuur. Rustiek versierd met poedersuiker, pareltjes en beschreven met gekleurde letters. Het recept voor de basis geef ik hier.
Je hebt nodig (voor 8-10 stukjes):
Je hebt nodig (voor 8-10 stukjes):
- 115g gehakte donkere chocola
- 55g roomboter, in blokjes
- 3 eieren, gescheiden
- 85g basterdsuiker
- snufje zout
- scheutje vanille extract
- 20g bloem
Voor het glazuur:
- 125g melkchocolade, gehakt
- 100g poedersuiker
- 30g boter
- 3-4el koud water
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een 20cm taartvorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem. Neem een pan met kokend water en plaats daar een schaal overheen. Haal wel van het vuur, anders schift de chocola. Smelt de boter en chocola au bain marie in de schaal, roer af en toe. Haal de schaal van de pan.
Meng de eierdooiers met de suiker en klop het luchtig. Meng er het zout, de chocola en vanille extract doorheen met een metalen lepel. Zeef er de bloem over en vouw het er doorheen. Meteen erna: klop de eiwitten in een brandschone kom tot deze stijve pieken vormt, vouw dit ook door het chocolademengsel.
Doe het mengsel in de vorm en bak voor 25-30 minuten. De cake rijst helemaal boven de vorm uit, helaas zakte hij bij mij wel weer wat in. Test de garing met een prikker, komt hij er schoon uit is ie gaar.
Laat rustig in de vorm afkoelen. Wees voorzichtig met uit de vorm halen, het is een heel zachte cake doordat er zo weinig bloem in zit.
Voor het glazuur smelt je de chocola weer au bain marie. Meng er beetje bij beetje de poedersuiker door, dan beetje bij beetje de boter en tot slot het koude water. Laat het wat afkoelen voor je het verwerkt, dan is het beter te verdelen. Smeer het voorzichtig over de taart, waarbij je een bolle lepel kunt gebruiken om het glad te strijken.
Hierna kun je 'm versieren zoals je wilt!
Comments
Post a Comment