Vorige week hebben we met z'n drietjes een heerlijk weekje doorgebracht in het Moezel gebied in Duitsland. Naast heerlijke wijnen hebben ze er ook geweldig gebak, waarvan Niels wel drie keer gesmuld heeft. Aangezien ik mezelf rond genoeg vind heb ik het gehouden bij een hapje voor de smaak :). Omdat ik in het weekend eters kreeg en eigenlijk zo'n mooie taart wilde bakken ben ik op zoek gegaan naar een ietwat gezonder alternatief. Uiteindelijk gevonden op een Duitse website, go feminine, Waarbij je geen cake hoeft te bakken, geen tonnen suiker gebruikt en zelfs geen slagroom. Het is niet totally guiltfree maar wel een stuk minder evil dan een Schwartzwalder torte!
Voor 4-6 personen heb je nodig:
Vooral de kindjes waren er erg blij mee! Noora dacht echt dat ze slagroom aan het eten was en had het er met smaak af gelepeld voor ze aan de appeltjes begon. Erg geslaagd dus!
Voor 4-6 personen heb je nodig:
- 4 stevige appels
- 150g magere kwark
- 3 eieren
- kaneel
- 2el suiker
- klontje boter
Verwarm de oven voor op 100 graden. Begin met het schillen van de appels. haal het klokhuis eruit en snij in dunne plakjes. Bak in een grote bakpan op middelhoog vuur in het klontje boter iets bruin.
Ondertussen meng je de kwark met de suiker en eidooiers. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. Wanneer de appels klaar zijn rangeer je ze dakpansgewijs onder in een grote taartvorm, het is best een mooie dikke laag. Meng de stijve eiwitten voorzichtig met het kwarkmengsel (zorg dat er zo min mogelijk luchtigheid verloren gaat). Spatel over de appeltjes heen en bestrooi met de kaneel. Zet voor 10-12 minuten in de oven, het schuim voelt dan war stijver maar is nog wel zacht.
Smakelijk!
Zo kwam hij net uit de oven, niet zoveel aan te zien |
Was helaas te laat voor een goede foto, er was al op aangevallen :) |
Vooral de kindjes waren er erg blij mee! Noora dacht echt dat ze slagroom aan het eten was en had het er met smaak af gelepeld voor ze aan de appeltjes begon. Erg geslaagd dus!
Comments
Post a Comment