Skip to main content

Appel- Sneeuw Dessert

Vorige week hebben we met z'n drietjes een heerlijk weekje doorgebracht in het Moezel gebied in Duitsland. Naast heerlijke wijnen hebben ze er ook geweldig gebak, waarvan Niels wel drie keer gesmuld heeft. Aangezien ik mezelf rond genoeg vind heb ik het gehouden bij een hapje voor de smaak :). Omdat ik in het weekend eters kreeg en eigenlijk zo'n mooie taart wilde bakken ben ik op zoek gegaan naar een ietwat gezonder alternatief. Uiteindelijk gevonden op een Duitse website, go feminine, Waarbij je geen cake hoeft te bakken, geen tonnen suiker gebruikt en zelfs geen slagroom. Het is niet totally guiltfree maar wel een stuk minder evil dan een Schwartzwalder torte!

Voor 4-6 personen heb je nodig:

  • 4 stevige appels
  • 150g magere kwark
  • 3 eieren
  • kaneel
  • 2el suiker
  • klontje boter
Verwarm de oven voor op 100 graden. Begin met het schillen van de appels. haal het klokhuis eruit en snij in dunne plakjes. Bak in een grote bakpan op middelhoog vuur in het klontje boter iets bruin. 
Ondertussen meng je de kwark met de suiker en eidooiers. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. Wanneer de appels klaar zijn rangeer je ze dakpansgewijs onder in een grote taartvorm, het is best een mooie dikke laag. Meng de stijve eiwitten voorzichtig met het kwarkmengsel (zorg dat er zo min mogelijk luchtigheid verloren gaat). Spatel over de appeltjes heen en bestrooi met de kaneel. Zet voor 10-12 minuten in de oven, het schuim voelt dan war stijver maar is nog wel zacht.
Smakelijk!

Zo kwam hij net uit de oven, niet zoveel aan te zien

Was helaas te laat voor een goede foto, er was al op aangevallen :)

Vooral de kindjes waren er erg blij mee! Noora dacht echt dat ze slagroom aan het eten was en had het er met smaak af gelepeld voor ze aan de appeltjes begon. Erg geslaagd dus!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...