Toen ik gisteren in mijn koelkast keek lag daar nog steeds een halve rode kool, me als het ware beschuldigend aan te staren alsof hij wilde zeggen: Waarom ben ik nog steeds niet opgegeten?? En na vandaag was er weer een stuk af, maar op is hij nog altijd niet! Misschien moet ik er maar eens een Rupsje Nooitgenoeg op zetten. Al lijkt Noora daar nu wel een beetje op, schransen dekt de lading wel zo ongeveer...
Het recept is vandaag voor 4 personen en een Noora, ik maak tegenwoordig vaak wat extra om mee te nemen voor de lunch. Is beter dan veel brood eten, en nog erg lekker ook!
Je hebt nodig:
Het recept is vandaag voor 4 personen en een Noora, ik maak tegenwoordig vaak wat extra om mee te nemen voor de lunch. Is beter dan veel brood eten, en nog erg lekker ook!
Je hebt nodig:
- 250g couscous
- 1/2 groentebouillonblokje
- 500ml kokend water
- 1tl komijnpoeder
- snuf chilipoeder
- peper en een beetje zout
- 1el olijfolie extra vergine
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 300g dungesneden rodekool (of voorgesneden uit een zakje)
- handje peterselie en/of koriander, fijngesneden
- 50g pijnboompitten en/of pompoenpitten
- 2 avocado's
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Strooi de couscous in een grote schaal die ook in de oven kan. Verkruimel er het halve bouillonblokje overheen, bestrooi met de komijn, chilipoeder, peper en zout en meng even door met een vork. Leg er de uienringen overheen, schenk dan het kokende water erover en laat afgedekt( met aluminiumfolie) 10 minuten staan. Roer dan los met een vork, meng de rodekool erdoor en zet nog 10 minuten afgedekt in de oven.
Bak ondertussen de pitten in een pan mooi bruin en snij de avocado's in plakjes. Roer de couscous wanneer hij uit de oven komt nog eenmaal goed door met de helft van de pitten. Schep in borden, bestrooi met de peterselie/koriander, de rest van de pitten en leg de avocado erbij.
Dit recept is redelijk af, maar nog lekkerder met een yoghurt sausje: Meng hiervoor 150ml yoghurt met 1 klein heel fijn gehakt teentje knoflook, wat gedroogde munt, een beetje olijfolie, koriander, zout en peper.
Eet smakelijk!
Comments
Post a Comment