Skip to main content

Het is ijsjestijd!!

Soms heb je recepten waarvan je denkt 'dat moet ik echt eens proberen in de zomer' terwijl het winter is. Vervolgens is het zomer en ben je het uiteraard totaal vergeten. Laatst bladerde ik weer eens door 'jamie in 30 minuten', een boek waarvan ik vrijwel alles al had gemaakt. Maar dit supersimpele recept nog nooit!
In Amerika noemen ze het wel banana softserve omdat het bijna net zo silky smooth is als een softijsje. En je kunt het zo slank of guilty maken als je wil. Het is niets meer dan gepureerde bevroren banaan. Werkt wonderbaarlijk goed. Ditmaal ben ik gegaan voor de gezonde fruitversie.

Je hebt nodig:
  • 2 bevroren bananen (minimaal 5 uur in de vriezer, in stukken)
  • 1 rijpe mango, uit de koelkast geschild en in stukken
  • 10 kersen, gehalveerd en ontpit
  • keukenmachine of een staafmixer met hakbakje
Hak in het bakje van de staafmixer de bananen met de mango en de helft van de kersen fijn. Serveer met het restant van de kersen er in stukjes overheen. Hak niet te lang, anders wordt het te zacht.

That's it! Uiteraard kun je allerlei variaties maken, het belangrijkste is dat je 1 stuks fruit per persoon pakt. In dit geval 2 bananen en 1 mango. Wat ook heerlijk is, is 3 bananen en 3el cacaopoeder, geweldig chocolade ijs! Kokos schaafsel, kokosmelk of yoghurt zijn ook heerlijke toevoegingen, al gaat het door de laatste twee meer op een milkshake lijken. Je kunt het ijs na het mixen nog een half uurtje terug in de vriezer zetten om het weer wat op te laten stijven. Niet te lang, dan komen er ijskristallen op.



Noora kon er in ieder geval geen genoeg van krijgen! Makkelijke manier om aan een extra stuk fruit te komen :)

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...

Salade met verse kapucijners

Soms val ik een beetje in herhaling. Maar dat komt echt alleen omdat ik dit zo lekker vind. Gegrilde little gem is mijn favoriete manier om sla te eten en als je het nog niet geprobeerd hebt moet je het nu doen. Ik had van de markt verse capucijners om deze salade mee te maken maar hij kan ook prima met (diepvries)erwten of dubbel gedopte tuinboontjes. Hij is zo wie zo lekker door de gegrilde sla :) Je hebt nodig: 2 kropjes little gem, in kwarten 5 ons verse kapucijners (275g gedopt) en 5 minuten geblancheerd 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes beetje bloemkool, fijngehakt 60g oude kaas op parmezaan (of beide) handje bieslook, fijngehakt handje platte peterselie, fijngehakt 3el goede balsamico 1el olijfolie 2el olijfolie extra vierge zout en peper Ver hit de ene lepel olijfolie in een goede bakpan en grill hierin de snijkanten van de little gem tot ze mooi bruin zijn. Laat even afkoelen en snij daarna de bladeren los van het stronkje. Verdeel 1 stronkje over ee...