Skip to main content

Het is ijsjestijd!!

Soms heb je recepten waarvan je denkt 'dat moet ik echt eens proberen in de zomer' terwijl het winter is. Vervolgens is het zomer en ben je het uiteraard totaal vergeten. Laatst bladerde ik weer eens door 'jamie in 30 minuten', een boek waarvan ik vrijwel alles al had gemaakt. Maar dit supersimpele recept nog nooit!
In Amerika noemen ze het wel banana softserve omdat het bijna net zo silky smooth is als een softijsje. En je kunt het zo slank of guilty maken als je wil. Het is niets meer dan gepureerde bevroren banaan. Werkt wonderbaarlijk goed. Ditmaal ben ik gegaan voor de gezonde fruitversie.

Je hebt nodig:
  • 2 bevroren bananen (minimaal 5 uur in de vriezer, in stukken)
  • 1 rijpe mango, uit de koelkast geschild en in stukken
  • 10 kersen, gehalveerd en ontpit
  • keukenmachine of een staafmixer met hakbakje
Hak in het bakje van de staafmixer de bananen met de mango en de helft van de kersen fijn. Serveer met het restant van de kersen er in stukjes overheen. Hak niet te lang, anders wordt het te zacht.

That's it! Uiteraard kun je allerlei variaties maken, het belangrijkste is dat je 1 stuks fruit per persoon pakt. In dit geval 2 bananen en 1 mango. Wat ook heerlijk is, is 3 bananen en 3el cacaopoeder, geweldig chocolade ijs! Kokos schaafsel, kokosmelk of yoghurt zijn ook heerlijke toevoegingen, al gaat het door de laatste twee meer op een milkshake lijken. Je kunt het ijs na het mixen nog een half uurtje terug in de vriezer zetten om het weer wat op te laten stijven. Niet te lang, dan komen er ijskristallen op.



Noora kon er in ieder geval geen genoeg van krijgen! Makkelijke manier om aan een extra stuk fruit te komen :)

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...