Soms heb je recepten waarvan je denkt 'dat moet ik echt eens proberen in de zomer' terwijl het winter is. Vervolgens is het zomer en ben je het uiteraard totaal vergeten. Laatst bladerde ik weer eens door 'jamie in 30 minuten', een boek waarvan ik vrijwel alles al had gemaakt. Maar dit supersimpele recept nog nooit!
In Amerika noemen ze het wel banana softserve omdat het bijna net zo silky smooth is als een softijsje. En je kunt het zo slank of guilty maken als je wil. Het is niets meer dan gepureerde bevroren banaan. Werkt wonderbaarlijk goed. Ditmaal ben ik gegaan voor de gezonde fruitversie.
Je hebt nodig:
- 2 bevroren bananen (minimaal 5 uur in de vriezer, in stukken)
- 1 rijpe mango, uit de koelkast geschild en in stukken
- 10 kersen, gehalveerd en ontpit
- keukenmachine of een staafmixer met hakbakje
Hak in het bakje van de staafmixer de bananen met de mango en de helft van de kersen fijn. Serveer met het restant van de kersen er in stukjes overheen. Hak niet te lang, anders wordt het te zacht.
That's it! Uiteraard kun je allerlei variaties maken, het belangrijkste is dat je 1 stuks fruit per persoon pakt. In dit geval 2 bananen en 1 mango. Wat ook heerlijk is, is 3 bananen en 3el cacaopoeder, geweldig chocolade ijs! Kokos schaafsel, kokosmelk of yoghurt zijn ook heerlijke toevoegingen, al gaat het door de laatste twee meer op een milkshake lijken. Je kunt het ijs na het mixen nog een half uurtje terug in de vriezer zetten om het weer wat op te laten stijven. Niet te lang, dan komen er ijskristallen op.
Noora kon er in ieder geval geen genoeg van krijgen! Makkelijke manier om aan een extra stuk fruit te komen :)
Comments
Post a Comment