Skip to main content

Het is ijsjestijd!!

Soms heb je recepten waarvan je denkt 'dat moet ik echt eens proberen in de zomer' terwijl het winter is. Vervolgens is het zomer en ben je het uiteraard totaal vergeten. Laatst bladerde ik weer eens door 'jamie in 30 minuten', een boek waarvan ik vrijwel alles al had gemaakt. Maar dit supersimpele recept nog nooit!
In Amerika noemen ze het wel banana softserve omdat het bijna net zo silky smooth is als een softijsje. En je kunt het zo slank of guilty maken als je wil. Het is niets meer dan gepureerde bevroren banaan. Werkt wonderbaarlijk goed. Ditmaal ben ik gegaan voor de gezonde fruitversie.

Je hebt nodig:
  • 2 bevroren bananen (minimaal 5 uur in de vriezer, in stukken)
  • 1 rijpe mango, uit de koelkast geschild en in stukken
  • 10 kersen, gehalveerd en ontpit
  • keukenmachine of een staafmixer met hakbakje
Hak in het bakje van de staafmixer de bananen met de mango en de helft van de kersen fijn. Serveer met het restant van de kersen er in stukjes overheen. Hak niet te lang, anders wordt het te zacht.

That's it! Uiteraard kun je allerlei variaties maken, het belangrijkste is dat je 1 stuks fruit per persoon pakt. In dit geval 2 bananen en 1 mango. Wat ook heerlijk is, is 3 bananen en 3el cacaopoeder, geweldig chocolade ijs! Kokos schaafsel, kokosmelk of yoghurt zijn ook heerlijke toevoegingen, al gaat het door de laatste twee meer op een milkshake lijken. Je kunt het ijs na het mixen nog een half uurtje terug in de vriezer zetten om het weer wat op te laten stijven. Niet te lang, dan komen er ijskristallen op.



Noora kon er in ieder geval geen genoeg van krijgen! Makkelijke manier om aan een extra stuk fruit te komen :)

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd

Spruitjes!

Noora had blijkbaar een ongelooflijke zin in spruiten, ik mocht ze echt niet laten liggen in de supermarkt! Toevallig had ik een mooi recept ermee gezien in het nieuwste boek van Jamie Oliver, '5 ingrediënten' . Een leuk boek met eenvoudige maar toch heel smakelijke recepten. De spruitjes worden in dit recept eerst op de snijkant een aantal minuten geschroeid, wat ervoor zorgt dat ze lekker hartig smaken. In combinatie met zachte Hüttekase en zoete granaatappel pitjes echt een verassing! Een kleine aanpassing heb ik wel gemaakt; Jamie gebruikt in zijn recept een hele granaatappel welke hij half uitperst en half de pitten heel laat. Ik heb in plaats van het sap granaatappelmelasse gebruikt en een bakje granaatappel pitjes van de supermarkt. De dressing wordt met de melasse wat intenser en je hoeft geen pitjes te pulken :). Erg makkelijk en zo ben je in een kwartiertje klaar! Voor 3 personen heb je nodig: 500g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd 2 tenen knoflook, in dunne