In mijn laatste post zei ik het al: Noora is dol op soep. Spaghetti en soep. Hopeloos verslaafd. En de tomatenvariant vindt ze van beide het lekkerst. Ditmaal wilde ik de soep eens binden op een andere manier dan met een aardappel of maizena. Dat is goed gelukt met groene linzen. Wel even de avond van tevoren in de week zetten, dan koken ze mooi zacht. Op deze manier krijg je toch een dikkere soep die goed vult maar zonder het zetmeel. En wat extra groente is nooit weg toch?
Je hebt nodig (voor een volle pan soep):
Uiteraard staat het je vrij om een balletje gehakt toe te voegen. Het is niet nodig maar wel lekker!
Je hebt nodig (voor een volle pan soep):
- 1 kilo trostomaten, in stukken (het 'naveltje' eruit gesneden)
- 2el olijfolie
- 2 uien, in plakjes
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 1 rode puntpaprika, in plakjes
- 100g gewelde groene linzen
- 1tl komijnpoeder
- 1tl gerookt paprikapoeder
- 1tl zoet paprikapoeder
- 1.25l groentebouillon
- bosje tijm en rozemarijn, samengebonden in een kruidenbuiltje
- 1el smoked bbq sauce
- 1el balsamico azijn
- 80g anellini of vermicelli
- handje basilicum, steeltjes fijngehakt en de blaadjes in reepjes
- handje venkelkruid, fijngesneden
- drupje extra vergine olijfolie
- zout en peper
Verhit de olie in een soeppan en bak daarin de ui met bleekselderij goudbruin. Voeg de knoflook, paprika, komijn en paprikapoeders toe en bak deze een minuutje mee. Voeg de tomaten toe en schep een minuut of 5 mee om, zodat ze ook wat bruin worden en de velletjes beginnen los te laten.
Doe de basilicumsteeltjes, bouillon, kruidenbuiltje en linzen erbij en roer goed door. Breng aan de kook met de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat zo minstens 1.5 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe de aankoeksels van de zijkant van de pan.
Wanneer de bouillon na anderhalf uur al heel lekker smaakt mag het kruidenbuiltje eruit. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de balsamico, bbq sauce en (zout) en peper. Voeg de vermicelli toe en kook deze gaar in de soep.
Serveer bestrooid met het venkelkruid, de basilicumblaadjes en een drupje extra vergine olijfolie.
Buon Appetito!
Uiteraard staat het je vrij om een balletje gehakt toe te voegen. Het is niet nodig maar wel lekker!
Comments
Post a Comment