Gisteren een mooi kookboek kado gekregen van mijn lieve schoonmama: Soep! van de allerkleinste soepfabriek. Leuk boek met eenvoudige maar heerlijke soepen. Heb er een mooie currysoep uit gekookt vandaag, erg lekker en volgens Noora voor herhaling vatbaar. Uiteraard heeft zij geholpen met de kruiden vijzelen, dat maakte natuurlijk dat ie zo lekker was :) Al klopt het wel dat vijzelen beter werkt als de keukenmachine, heb het idee dat de kruiden meer smaak afgeven nadat je er eens goed op hebt gestampt. Aanpassing aan het originele recept: Ik heb kapucijners gebruikt in plaats van kikkererwten. Stonden nog in mijn voorraadkast en zijn bovendien lekkerder :).
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 175g kapucijners, een nacht geweekt
- 1tl korianderzaad
- 1tl fenegriekzaad
- 1tl mosterdzaad
- 1tl gemalen kurkuma
- 1tl gemalen komijn
- 1/2 tl zeezout
- 1el arachide olie
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 groene peper, heel fijngehakt
- 1 liter groentebouillon (mag van een blokje, niet te zout)
- 2 wortels, in reepjes
- 40g Santen (kokos cream)
- kneepje citroensap
- hand gesneden koriander
- wat schijfjes groene peper (optioneel)
- peper en een beetje zout
Spoel de kapucijners af en zet ze in ruim water op het vuur, kook ze voor zo'n 45 minuten. Giet ze af en droog de pan. Terwijl de kapucijners koken hak je de groentes, uien en knof en maak je het currymengsel. Hiervoor rooster je het koriander- fenegriek- en mosterdzaad tot de mosterdzaadjes beginnen te springen. Giet ze over in de vijzel, voeg kurkuma, komijn en zout toe en maal alles goed fijn met de stamper.
Begin nu met de basis voor de soep. Zet de pan op laag vuur en fruit de ui, knof en 1/2 groene peper in de arachide olie zacht. Laat niet kleuren. Voeg het currymengsel toe en roer goed door. Doe de bouillon erbij samen met de bonen, santen en wortel. Laat dit nog een half uurtje zacht pruttelen. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer de borden met de koriander en eventueel de ringetjes groene peper.
Heerlijk met Naanbrood en mango chutney!
Comments
Post a Comment