Laatst in de supermarkt verbaasde ik me weer over de prijzen van voorgesneden groente. Een zakje biologische voorgesneden rodekool voor 1,29 met wel 300 gram erin. Een stukje verderop lag een hele verse biologische rode kool, voor het geweldige bedrag van... 1,29. Thuis op de weegschaal woog dit prachtexemplaar maar liefst 1150 gram. Dat houdt dus in dat je er wel vier zakjes mee kunt vullen! Betekent wel een paar keer vaker rode kool, wij eten daar 3 maaltijden mee. Lekker; zo'n 500g koken met kaneel en appel voor bij een hachee, een paar honderd gram door een salade en 400g in onderstaand gerecht. Op!
Dit recept is echt iets wat vaker bij ons op tafel zal komen, zo lekker was het! Het is een ideale combi van zoet, zout, crunchy, zacht en hartig. Lekker bij een aardappeltje, met of zonder vlees(vervanger).
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Dit recept is echt iets wat vaker bij ons op tafel zal komen, zo lekker was het! Het is een ideale combi van zoet, zout, crunchy, zacht en hartig. Lekker bij een aardappeltje, met of zonder vlees(vervanger).
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 400g rodekool, buitenste blad verwijderd en in dunne reepjes
- 1 sjalotje, in dunne halve plakjes
- 1 teentje knoflook, heel fijn gehakt
- 2el rode wijnazijn
- 2el extra vierge olijfolie
- 1tl honing
- zout en peper
- 1el olie
- 2el blanke amandelen
- 1 grote Doyenne du Comice peer, rijp
- 70g goede feta, verkruimeld
- klein beetje bladpeterselie, gehakt
Doe de rodekool met een scheutje water in een plastic kom, dek af met magnetronfolie en laat 4.5 minuut op 800watt garen in de magnetron. Verwijder het plastic, schep enkele malen om en laat het water eruit verdampen. Je rode kool is nu knapperig maar niet meer keihard. Schep om met de knoflook, sjalot, azijn, honing, extra vierge olijfolie, zout en peper.
Verdeel de olie in een grillpan op halfhoog vuur en bak hierin de amandelen goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Wanneer ze zijn afgekoeld hak je ze grof.
Was de peer en snijd hem in 8 parten. Verwijder het klokhuis en grill de parten in dezelfde pan als net, wederom op halfhoog vuur, mooi bruin. De peer kan wel wat hebben, 3-4 minuten per kant.
Voor het serveren schep je de lauwwarme koolsalade op een bord. Verdeel de parten peer erover en bestrooi met noten, feta en peterselie. Smakelijk!
Comments
Post a Comment