Eigenlijk weer een erg makkelijk recept met maar een paar verse ingrediënten, de rest haal je allemaal wel uit de voorraadkast. Het bittere van de witlof wordt wat teniet gedaan door de druiven en een klein beetje honing waardoor zelfs onze kleine spruit het heerlijk vond. Van mijn schoonmoeder had ik een zak biologische volkoren spelt pasta gehad van de Ekoplaza. Deze bleek een schot in de roos, want een stuk smaakvoller dan gewone volkorenpasta. Bedankt dus, Beppe Grytsje!
Voor 2/3 personen heb je nodig:
Voor 2/3 personen heb je nodig:
- 170g volkoren speltpasta
- 2el olijfolie
- 1 ui, in halve ringetjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 stronkjes witlof, grof gehakt
- 1 theelepel honing
- zout en peper
- handje grote rozijnen, geweekt
- 200ml melk
- 5g maizena
- 30g vers geraspte parmezaan
- 250g pitloze witte druiven, gehalveerd
- handvol walnoten, gebroken
- 30g blauwschimmelkaas
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Verwarm in een ruime pan de olijfolie op halfhoog vuur en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Doe de witlof erbij en schep een aantal minuten om tot het wat slinkt. Voeg de honing toe en laat het iets karameliseren, breng op smaak met zout en peper. Voeg de rozijnen en melk toe. Meng de maizena met een scheutje melk en los het er in op, meng dan door de witlof. Wanneer het weer aan de kook komt zal het iets indikken. Doe er de parmezaan doorheen en roer goed. Proef nog eens of alles lekker op smaak is; licht zoet, bitter en hartig door de parmezaan. Meng er de gare pasta doorheen en schep in diepe borden. Garneer met de druiven, noten en blauwe kaas.
Smakelijk!
Een van de weinige dingen die Noora nog niet lust is blauwe kaas. Vandaar dat ik er parmezaan doorheen doe en de blauwe kaas op onze borden. Ze vond het heerlijk!
Comments
Post a Comment