Gisteren vroeg ik aan Noora wat ze wilde eten vandaag. Eigenlijk had ik het antwoord al kunnen raden want dat is bijna altijd hetzelfde; pasta met tomaatjes. Vindt ze heerlijk. Ze heeft ook gekregen wat ze wilde, al heb ik het wel een beetje uitgebreid. Veel aardse smaken, een combinatie welke we ooit eens gekregen hebben bij een restaurant in Lissabon, al was het toen met frietjes in plaats van pasta. Gaat verassend goed!
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 175g pasta (ik had zwarte tagliatelle en spaghetti, er moesten wat restjes opgemaakt :))
- 2el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400g gewassen spinazie
- 125g ricotta
- 12 gehalveerde kerstomaatjes
- zout en peper
- 3 eieren
- 3 plakjes rauwe ham (biologisch), optioneel
- 50g parmezaan, vers geraspt
- 3tl truffelparels, truffelolie of nog luxer, verse truffel
Kook de pasta gaar in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm 1el olijfolie in een hoge pan met deksel en voeg de ui toe. Bak op halfhoog vuur glazig, voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Doe er dan in delen de spinazie bij, roer en leg telkens even de deksel op de pan om te laten slinken. Breng op smaak met zout en peper en roer de ricotta en tomaatjes er door. Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en meng er doorheen. Voor zover heb je een simpele vegetarische pasta. Om het echt lekker te maken doe je het volgende:
Bak, terwijl de pasta kookt, de drie plakjes rauwe ham op laag vuur uit tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keuken papier en snijd in reepjes wanneer afgekoeld. Hou je het liever vegetarisch sla je dit over en gebruik je in de volgende stap nog 1el olijfolie.
In het achtergebleven vet bak je vervolgens de drie eitjes op laag vuur zodat ze knapperig zijn aan de randjes en nog een zachte dooier hebben. Schep de pasta op en bestrooi met de reepjes ham. Leg er het eitje op, bestrooi met wat parmezaan en maak af met de truffelparels. Het is een beetje zondig maar ongelooflijk lekker, de combinatie van ei, zoute ham, de ijzer achtige smaak van de spinazie en truffel...
Tijdens het eten verklaarde Noora plechtig: 'Mama, ik vind alles op mijn bord echt megalekker.' Toch leuk om te horen!
Comments
Post a Comment