Skip to main content

Pasta met een spiegeleitje

Gisteren vroeg ik aan Noora wat ze wilde eten vandaag. Eigenlijk had ik het antwoord al kunnen raden want dat is bijna altijd hetzelfde; pasta met tomaatjes. Vindt ze heerlijk. Ze heeft ook gekregen wat ze wilde, al heb ik het wel een beetje uitgebreid. Veel aardse smaken, een combinatie welke we ooit eens gekregen hebben bij een restaurant in Lissabon, al was het toen met frietjes in plaats van pasta. Gaat verassend goed!

Voor 2.5 persoon heb je nodig:

  • 175g pasta (ik had zwarte tagliatelle en spaghetti, er moesten wat restjes opgemaakt :))
  • 2el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400g gewassen spinazie
  • 125g ricotta
  • 12 gehalveerde kerstomaatjes
  • zout en peper
  • 3 eieren
  • 3 plakjes rauwe ham (biologisch), optioneel
  • 50g parmezaan, vers geraspt
  • 3tl truffelparels, truffelolie of nog luxer, verse truffel
Kook de pasta gaar in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm 1el olijfolie in een hoge pan met deksel en voeg de ui toe. Bak op halfhoog vuur glazig, voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Doe er dan in delen de spinazie bij, roer en leg telkens even de deksel op de pan om te laten slinken. Breng op smaak met zout en peper en roer de ricotta en tomaatjes er door. Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en meng er doorheen. Voor zover heb je een simpele vegetarische pasta. Om het echt lekker te maken doe je het volgende:
Bak, terwijl de pasta kookt, de drie plakjes rauwe ham op laag vuur uit tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keuken papier en snijd in reepjes wanneer afgekoeld. Hou je het liever vegetarisch sla je dit over en gebruik je in de volgende stap nog 1el olijfolie. 
In het achtergebleven vet bak je vervolgens de drie eitjes op laag vuur zodat ze knapperig zijn aan de randjes en nog een zachte dooier hebben. Schep de pasta op en bestrooi met de reepjes ham. Leg er het eitje op, bestrooi met wat parmezaan en maak af met de truffelparels.  Het is een beetje zondig maar ongelooflijk lekker, de combinatie van ei, zoute ham, de ijzer achtige smaak van de spinazie en truffel...

Tijdens het eten verklaarde Noora plechtig: 'Mama, ik vind alles op mijn bord echt megalekker.' Toch leuk om te horen!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...