Skip to main content

Pasta met verse erwten en raapstelen

Wat word ik altijd blij als de eerste verse bonen weer te krijgen zijn op de markt. Peultjes, erwten, tuinbonen, Borlottibonen, allemaal zo ontzettend lekker als je ze vers koopt! En Noora vindt niets leuker dan haar eigen boontjes doppen. We waren er samen aan begonnen maar nadat ik er een paar gedaan had zei ze dat ze het verder wel alleen af kon. Ik had haar gezegd dat ze per boon 1 erwt zo op mocht eten en als ik meehielp bleef er natuurlijk minder voor haar over :). Totaal verzot op rauwe erwten...
Vandaag een fris pasta recept dat je maar een korte tijd kunt maken, aangezien de raapstelen maar zo kort in seizoen zijn. Een lekkere lichtbittere groente die goed combineert met het zoete van de erwten en een romig sausje.

Je hebt nodig voor 2.5 persoon:

  • 160g goede spaghetti (de Secco)
  • 1el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500g erwt bonen (gedopt zo'n 250g)
  • 500g raapstelen, gewassen, wortels eraf gesneden, grof gesneden
  • 125ml kookroom light
  • 50g geraspte parmezaan
  • rasp van 1 citroen
  • zot en peper
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zorg dat je ze nog al dente houdt want ze mogen straks nog een minuutje mee warmen in de saus. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de erwten toe. Ondertussen gaar je op laag vuur in de olie de sjalot en knoflook, ze mogen lichtbruin worden, dat geeft de saus meer smaak. Voeg de kookroom toe en roer even door.
Giet de pasta af en voeg samen met de raapstelen, kaas en citroenrasp toe aan de saus, breng op smaak met zout en peper. Roer goed door tot de raapstelen wat geslonken zijn en serveer. Smakelijk!


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...