Wat word ik altijd blij als de eerste verse bonen weer te krijgen zijn op de markt. Peultjes, erwten, tuinbonen, Borlottibonen, allemaal zo ontzettend lekker als je ze vers koopt! En Noora vindt niets leuker dan haar eigen boontjes doppen. We waren er samen aan begonnen maar nadat ik er een paar gedaan had zei ze dat ze het verder wel alleen af kon. Ik had haar gezegd dat ze per boon 1 erwt zo op mocht eten en als ik meehielp bleef er natuurlijk minder voor haar over :). Totaal verzot op rauwe erwten...
Vandaag een fris pasta recept dat je maar een korte tijd kunt maken, aangezien de raapstelen maar zo kort in seizoen zijn. Een lekkere lichtbittere groente die goed combineert met het zoete van de erwten en een romig sausje.
Je hebt nodig voor 2.5 persoon:
Vandaag een fris pasta recept dat je maar een korte tijd kunt maken, aangezien de raapstelen maar zo kort in seizoen zijn. Een lekkere lichtbittere groente die goed combineert met het zoete van de erwten en een romig sausje.
Je hebt nodig voor 2.5 persoon:
- 160g goede spaghetti (de Secco)
- 1el olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500g erwt bonen (gedopt zo'n 250g)
- 500g raapstelen, gewassen, wortels eraf gesneden, grof gesneden
- 125ml kookroom light
- 50g geraspte parmezaan
- rasp van 1 citroen
- zot en peper
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zorg dat je ze nog al dente houdt want ze mogen straks nog een minuutje mee warmen in de saus. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de erwten toe. Ondertussen gaar je op laag vuur in de olie de sjalot en knoflook, ze mogen lichtbruin worden, dat geeft de saus meer smaak. Voeg de kookroom toe en roer even door.
Giet de pasta af en voeg samen met de raapstelen, kaas en citroenrasp toe aan de saus, breng op smaak met zout en peper. Roer goed door tot de raapstelen wat geslonken zijn en serveer. Smakelijk!
Comments
Post a Comment