Ik plaats zelden recepten over zoetigheid, aangezien ik niet echt een zoetekauw ben. Maar dit recept is zo makkelijk en lekker dat ik het toch met jullie deel! Een smeuïge cake met de zachte smaak van groene thee en witte chocolade... Voor de groene thee, oftewel matcha, mag je even naar de toko. Ik kon alleen gezoet matchapoeder krijgen en heb daarom de helft van de suiker vervangen door dit poeder. Lekker!
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 3 eieren
- het gewicht van de eieren in bloem
- het gewicht van de eieren in boter
- het gewicht van de eieren in suiker
- 1 eetlepel pure matcha
- 70g witte chocolade, in kleine blokjes
Het makkelijkst is om dit recept te maken met een goede keukenmachine of met een handmixer. Verwarm de oven op 170 graden. Doe de boter en suiker in een kom of in de keukenmachine, laat deze zeker 5 minuten draaien. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, laat deze tussendoor zeker 2 minuten draaien. Voeg de matcha en de bloem toe en laat weer een paar minuten draaien. Meng er met een spatel de witte chocola doorheen en stort in een ingevet cakeblik. Zet voor zo'n 45 minuten in de oven of tot een prikker droog uit de cake komt. Laat afkoelen en snijd in plakjes. Smakelijk!
Comments
Post a Comment