Skip to main content

Más Tapas

Gisteren was er een leuke braderie in de Nieuwlandstraat: met kunst, sieraden, muziek en de nodige hapjes en drankjes. Noora vond het heerlijk lekker te dansen en naar de mensen te kijken. Het was ook een perfecte gelegenheid een hapje te gaan eten bij Mas Tapas, een tentje op de Oude Markt. We zijn er al eens eerder geweest, het zijn redelijk rechttoe rechtaan tapas. Maar je zit er leuk en voor Noora is het leuk, die kan van alles lekker snoepen.
We zijn begonnen met Más Grande y Pequeño, een schotel met ingelegde ansjovis, garnalenkroketjes, garnalen in een krokant jasje, olijven, calamaris en knoflookchampignons. De calamaris en de garnalendingen zijn helaas duidelijk prefab (calamaris rubber!). De rest is lekker, vooral de ansjovis. Nog een mandje brood met aioli erbij en voor Noora kon het al niet meer stuk. Die heeft heel de bak olijven leeggegeten. Verder met nog vier gerechtjes: Mosselen in witte wijnsaus, aardappelpartjes met aioli, sissende knoflookgarnalen en gegratineerde zalm met manchego. Deze waren allemaal lekker, de mosselen waren mals en de aardappelpartjes krokant. Het is alleen jammer dat er erg veel olie wordt gebruikt, het wordt allemaal zo vettig. Als nagerecht was er appeltaart met ijs en slagroom en chocolademousse met ijs en slagroom. De taart was warm en krokant, de mousse niet te zoet. Met een karafje sangria erbij was het goed toeven. 

Noora vond het brood heeeeel lekker!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd

Spruitjes!

Noora had blijkbaar een ongelooflijke zin in spruiten, ik mocht ze echt niet laten liggen in de supermarkt! Toevallig had ik een mooi recept ermee gezien in het nieuwste boek van Jamie Oliver, '5 ingrediënten' . Een leuk boek met eenvoudige maar toch heel smakelijke recepten. De spruitjes worden in dit recept eerst op de snijkant een aantal minuten geschroeid, wat ervoor zorgt dat ze lekker hartig smaken. In combinatie met zachte Hüttekase en zoete granaatappel pitjes echt een verassing! Een kleine aanpassing heb ik wel gemaakt; Jamie gebruikt in zijn recept een hele granaatappel welke hij half uitperst en half de pitten heel laat. Ik heb in plaats van het sap granaatappelmelasse gebruikt en een bakje granaatappel pitjes van de supermarkt. De dressing wordt met de melasse wat intenser en je hoeft geen pitjes te pulken :). Erg makkelijk en zo ben je in een kwartiertje klaar! Voor 3 personen heb je nodig: 500g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd 2 tenen knoflook, in dunne