Skip to main content

Quinoa salade met biet en halloumi

Het is tijd voor een lekker licht recept. Ik had nog wat rauwe bieten liggen en appels, een lekkere combinatie met het zoute van de halloumi. Halloumi is een kaas die in een hete pan of grillpan kunt bakken tot er een heerlijk krokant laagje ontstaat. Eet de kaas wel zolang deze nog warm is, koud wordt het taai. Nog een voordeel van zo'n salade is dat het lekker snel klaar is. En er was nog genoeg over om morgen een bakje salade voor de lunch mee te nemen.

Je hebt nodig:

  • 2 rauwe bieten, geschild en grof geraspt
  • 1 appel, gewassen en geraspt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • volle hand rucola
  • 2 kropjes little gem sla, in grove blaadjes
  • handje munt, in reepjes
  • 150g quinoa, gekookt volgens gebr. aanw. op verpakking
  • 2el raapzaadolie (plus 1 voor het bakken)
  • 1el hazelnootolie
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 3el gemengde zaden en bessen (zakje AH)
  • zout en peper
  • 150g halloumi, in plakjes van 1/2cm
Meng in een slakom alle ingredienten behalve de quinoa en halloumi. De quinoa gaat er op het laatst warm doorheen, zodat je de salade lauwwarm kunt serveren. Verhit 1 el raapzaadolie in een bak- of grillpan en bak hierin de halloumi goudbruin en bestrooi met peper. Meng de quinoa door de salade, deze wordt nu mooi rood. Serveer in een diep bord met een paar plakjes halloumi erop. 


Noora vond vooral de kaas lekker. Eerst dacht ze rode kool te krijgen, waar ze dol op is. Toen viel het dus een beetje tegen dat dit veel meer friszuur was in plaats van de rode kool, die ik meestal met kaneel maak. Maar het maakt niet zoveel uit als ze eens wat minder eet. Ze krijgt altijd een toetje en het verschil haalt ze meestal de dag erop wel in. 

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...