Het is tijd voor een lekker licht recept. Ik had nog wat rauwe bieten liggen en appels, een lekkere combinatie met het zoute van de halloumi. Halloumi is een kaas die in een hete pan of grillpan kunt bakken tot er een heerlijk krokant laagje ontstaat. Eet de kaas wel zolang deze nog warm is, koud wordt het taai. Nog een voordeel van zo'n salade is dat het lekker snel klaar is. En er was nog genoeg over om morgen een bakje salade voor de lunch mee te nemen.
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 2 rauwe bieten, geschild en grof geraspt
- 1 appel, gewassen en geraspt
- 1 sjalotje, gesnipperd
- volle hand rucola
- 2 kropjes little gem sla, in grove blaadjes
- handje munt, in reepjes
- 150g quinoa, gekookt volgens gebr. aanw. op verpakking
- 2el raapzaadolie (plus 1 voor het bakken)
- 1el hazelnootolie
- rasp en sap van 1/2 citroen
- 3el gemengde zaden en bessen (zakje AH)
- zout en peper
- 150g halloumi, in plakjes van 1/2cm
Meng in een slakom alle ingredienten behalve de quinoa en halloumi. De quinoa gaat er op het laatst warm doorheen, zodat je de salade lauwwarm kunt serveren. Verhit 1 el raapzaadolie in een bak- of grillpan en bak hierin de halloumi goudbruin en bestrooi met peper. Meng de quinoa door de salade, deze wordt nu mooi rood. Serveer in een diep bord met een paar plakjes halloumi erop.
Noora vond vooral de kaas lekker. Eerst dacht ze rode kool te krijgen, waar ze dol op is. Toen viel het dus een beetje tegen dat dit veel meer friszuur was in plaats van de rode kool, die ik meestal met kaneel maak. Maar het maakt niet zoveel uit als ze eens wat minder eet. Ze krijgt altijd een toetje en het verschil haalt ze meestal de dag erop wel in.
Comments
Post a Comment