Skip to main content

Restaurant Doncurado

Bij de Piushaven zit sinds een aantal jaren tapasbar Doncurado. Het stond al een tijdje op mijn lijstje en aangezien Niels en ik beide geen zin hadden om te koken werd het een spontaan bezoekje.
Toen we er om kwart voor zes kwamen hadden ze eigenlijk geen plek meer maar aangezien een tafel pas om half acht gereserveerd was werd er toch ruimte voor ons gemaakt. We begonnen met huisgebakken brood met aioli, wat gemarineerde zalm en olijfjes. De zalm was mooi rood, de olijven lekker zacht. Noora kon niet van het brood afblijven, we hebben uiteindelijk maar 2 mandjes besteld.

Vervolgens was er een zeevruchtenplateau met een heerlijke citroenmayonaise. Mandjes van Manchego gevuld met gebakken groentes en een heel zacht omeletje. Een kaasplankje vergezeld van toast met honing en kersenbalsamico.


We hebben gesmuld. Ik denk dat ik Noora nog nooit zo blij heb gezien in een restaurant, ze kon overal lekker van pitsen, spelen met de schelpjes en met stukjes brood in de honing soppen. 
De gerechten zijn ook niet vet en zwaar, zoals bij de meeste tapas restaurants. Alles was fris, vers en goed op smaak. De witte Verdejo wijn was heerlijk en ook de sangria is lekker.  De rekening was wel wat dikker dan bij een gemiddelde tapasbar maar dat is het zeker waard!


We hebben de avond afgesloten bij Porto, een ijs-en koffiesalon een stukje verder aan de Piushaven. Voor Noora een lekker aardbeienijsje, voor ons een goede Expresso con Panna. 
Soms... kan het niet beter.




Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...