Vandaag een Oosters recept dat bij iedereen wonderwel in de smaak viel. Ik had eerst mijn bedenkingen of Noora het wel lekker zou vinden maar de kool ging er bij haar verassend goed in! Het is echt heel simpel te maken, ideaal voor een dineetje met meerdere gasten en heel makkelijk te variëren. Het recept is trouwens voor 8 stuks, deze hebben we niet allemaal opgegeten. Morgen neem ik er nog wat mee voor de lunch op het werk :).
Naast de pakketjes had ik een lekkere roerbak gemaakt van soba noedels met gebakken paddestoelen, groene asperges, wat savooiekool en een zwarte bonen saus. Eroverheen wat lekker bruine sesamzaadjes, rode peper en bosui. Weinig zout, maar 1 eetlepel olie en glutenvrij. Verantwoord hé?
Over de koolpakketjes zit nog wat shichimi togarashi, een lekker Japans 7 kruidenmengsel met veel diepgang. Wel voorzichtig mee zijn, erg pittig!
Je hebt nodig:
Naast de pakketjes had ik een lekkere roerbak gemaakt van soba noedels met gebakken paddestoelen, groene asperges, wat savooiekool en een zwarte bonen saus. Eroverheen wat lekker bruine sesamzaadjes, rode peper en bosui. Weinig zout, maar 1 eetlepel olie en glutenvrij. Verantwoord hé?
Over de koolpakketjes zit nog wat shichimi togarashi, een lekker Japans 7 kruidenmengsel met veel diepgang. Wel voorzichtig mee zijn, erg pittig!
Je hebt nodig:
- 8 bladen savooiekool, dikke stuk nerf eruit gesneden
- 250g zalm, fijngesneden
- 100g garnalen, fijngesneden
- 1cm gember, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1/2 rode peper, fijngehakt (naar smaak)
- 1el oestersaus
- 1 sjalotje, fijngehakt
- het groen van 1 bosui, in smalle reepjes
- 1el gebrande sesamzaadjes
- stoommand of stoompan
Een heel simpel recept: Meng de vis met alle overige ingrediënten in een kom en vul daarmee de koolbladeren. Dit doe je door het blad met het nerfdeel naar beneden voor je neer te leggen. Leg er 2 el van het vismengsel in het midden op. Vouw de onderkant over het mengsel heen, de zijkanten naar binnen en rol het pakje van onder af verder op. Leg voor 12 minuten in de stoommand, haal de deksel er niet af. Klaar!
Comments
Post a Comment