Skip to main content

Gestoomde savooiekool pakketjes

Vandaag een Oosters recept dat bij iedereen wonderwel in de smaak viel. Ik had eerst mijn bedenkingen of Noora het wel lekker zou vinden maar de kool ging er bij haar verassend goed in! Het is echt heel simpel te maken, ideaal voor een dineetje met meerdere gasten en heel makkelijk te variëren. Het recept is trouwens voor 8 stuks, deze hebben we niet allemaal opgegeten. Morgen neem ik er nog wat mee voor de lunch op het werk :).

Naast de pakketjes had ik een lekkere roerbak gemaakt van soba noedels met gebakken paddestoelen, groene asperges, wat savooiekool en een zwarte bonen saus. Eroverheen wat lekker bruine sesamzaadjes, rode peper en bosui. Weinig zout, maar 1 eetlepel olie en glutenvrij. Verantwoord hé?

Over de koolpakketjes zit nog wat shichimi togarashi, een lekker Japans 7 kruidenmengsel met veel diepgang. Wel voorzichtig mee zijn, erg pittig! 



Je hebt nodig:


  • 8 bladen savooiekool, dikke stuk nerf eruit gesneden
  • 250g zalm, fijngesneden
  • 100g garnalen, fijngesneden
  • 1cm gember, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode peper, fijngehakt (naar smaak)
  • 1el oestersaus
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • het groen van 1 bosui, in smalle reepjes
  • 1el gebrande sesamzaadjes
  • stoommand of stoompan
Een heel simpel recept: Meng de vis met alle overige ingrediënten in een kom en vul daarmee de koolbladeren. Dit doe je door het blad met het nerfdeel naar beneden voor je neer te leggen. Leg er 2 el van het vismengsel in het midden op. Vouw de onderkant over het mengsel heen, de zijkanten naar binnen en rol het pakje van onder af verder op. Leg voor 12 minuten in de stoommand, haal de deksel er niet af. Klaar!




Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...