Ik weet het, quinoa is echt ontzettend hipsterig. Maar wij vinden het hier allemaal ontzettend goed te eten. Bij de Jumbo heb ik laatst een 4granen quinoa gevonden die nog lekkerder is dan de gewone. Gecombineerd met een aantal favoriete ingredienten vond Niels het tot op heden de lekkerste maaltijd van het jaar. En bij Noora; als er avocado bij zit is het altijd goed.
Ik had ditmaal een prachtig dieprode granaatappel. En wat blijkt; hoe donkerder de buitenkant, hoe donkerder en zoeter de zaadjes. De granaatappel was deze keer zo groot dat ik de helft heb uitgeperst om dressing van te maken. Heb je maar een kleine is granaatappelmelasse een goed alternatief. Dit is ingekookt granaatappelsap dat je bij de Turkse winkel kunt kopen. Belangrijk is om de dressing door de quinoa te mengen als deze nog warm is. Zo neemt het de smaken goed op.
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 145g quinoa
- een schaaltje granaatappelpitjes (150g)
- een handje krenten
- 3 avocado's in blokjes
- 15 cherrytomaatjes, gehalveerd
- half blok feta, in blokjes gesneden
- hand gebrande en gehakte amandelen
- 75ml granaatappelsap (of granaatappelmelasse aangelengd met wat water)
- 2el extra vierge olijfolie
- teentje knoflook, met wat zout tot een pasta gewreven
- bosje koriander, fijngehakt
- peper en een beetje zout.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl dit staat te pruttelen maak je de dressing. Meng hiervoor in een saladeschaal de granaatappelsap, olijfolie, knoflook, zout en peper door elkaar. Laat hierin ook de krenten even weken.
Giet wanneer klaar de quinoa af en meng meteen met de dressing. Voeg avocado, tomaatjes, feta en de helft van de koriander toe, meng goed.
Serveer met de nootjes en de rest van de koriander erover.
Als je opkijkt tegen het zelf pellen van de granaatappel; het is een ontspannend en eigenlijk best bevredigend klusje. Noora helpt me altijd mee, die vindt het ook heerlijk om de pitjes tussen de vliezen uit te peuteren. Gewoon eens proberen!
Comments
Post a Comment