Skip to main content

Heerlijke pasta!

Het is alweer een paar weken geleden dat ik een blog heb geschreven, het werd weer eens tijd! Met de drukke kerstperiode qua werk en heen en weer rijden naar Friesland is het er niet echt van gekomen. Maar gisteren heb ik een pasta in elkaar gedraaid die ik graag met jullie deel, hij was echt heel goed. Verwarmend, vol en rijk van smaak. En met een heel klein beetje vlees, dit gaf het een extra diepgang. Noora werd er ook heel blij van, ze heeft met smaak alles opgegeten. Let wel op met de hoeveelheden rode peper. Ik wist dat de pepers die ik had (van de markt) heel scherp waren en heb dus maar een stukje van 2cm gebruikt. Heb je nu een supermarktpeper gebruik dan gerust een halve. Eten er geen kids mee pak je een hele :). Succes!

Voor 2.5 persoon heb je nodig:

  • 150g korte pasta
  • 2el olijfolie
  • 2 sjalotjes, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • een stukje rode peper, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, brunoise
  • 6 kastanjechampignons, in blokjes
  • 3 plakjes ontbijtspek, fijngesneden
  • 10 groene olijven, in plakjes
  • blik tomatenblokjes
  • 2el 'Philadelphia'
  • beetje peper
  • wat bleekselderijblad (uit het binnenste van de stronk) fijngehakt
  • handje basilicum, fijngesneden
  • 15 cherrytomaten, gehalveerd
  • 50g belegen kaas, geraspt

Begin met de saus. Verhit de olie in een bakpan en voeg de sjalot en bleekselderij toe. Bak tot ze glazig zijn, voeg dan rode peper, knoflook, champignons en ontbijtspek toe; bak ook een paar minuten mee. Als alles net begint te kleuren mogen de tomatenblokjes, olijven en peper erbij. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat alles zo 10 minuten pruttelen. 
In deze tijd kun je mooi de pasta gaarkoken. Meng wanneer de pasta is afgegoten (bewaar 3el kookvocht) de Philadelphia door de saus en voeg meteen de pasta en het kookvocht toe. Voeg bleekselderijblad, basilicum en tomaatjes toe, roer alles goed en warm nog een minuutje op laag vuur door met de deksel op de pan. Serveer met de vers geraspte kaas. 
Smakelijk!


Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...