Het is alweer een paar weken geleden dat ik een blog heb geschreven, het werd weer eens tijd! Met de drukke kerstperiode qua werk en heen en weer rijden naar Friesland is het er niet echt van gekomen. Maar gisteren heb ik een pasta in elkaar gedraaid die ik graag met jullie deel, hij was echt heel goed. Verwarmend, vol en rijk van smaak. En met een heel klein beetje vlees, dit gaf het een extra diepgang. Noora werd er ook heel blij van, ze heeft met smaak alles opgegeten. Let wel op met de hoeveelheden rode peper. Ik wist dat de pepers die ik had (van de markt) heel scherp waren en heb dus maar een stukje van 2cm gebruikt. Heb je nu een supermarktpeper gebruik dan gerust een halve. Eten er geen kids mee pak je een hele :). Succes!
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 150g korte pasta
- 2el olijfolie
- 2 sjalotjes, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- een stukje rode peper, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, brunoise
- 6 kastanjechampignons, in blokjes
- 3 plakjes ontbijtspek, fijngesneden
- 10 groene olijven, in plakjes
- blik tomatenblokjes
- 2el 'Philadelphia'
- beetje peper
- wat bleekselderijblad (uit het binnenste van de stronk) fijngehakt
- handje basilicum, fijngesneden
- 15 cherrytomaten, gehalveerd
- 50g belegen kaas, geraspt
Begin met de saus. Verhit de olie in een bakpan en voeg de sjalot en bleekselderij toe. Bak tot ze glazig zijn, voeg dan rode peper, knoflook, champignons en ontbijtspek toe; bak ook een paar minuten mee. Als alles net begint te kleuren mogen de tomatenblokjes, olijven en peper erbij. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat alles zo 10 minuten pruttelen.
In deze tijd kun je mooi de pasta gaarkoken. Meng wanneer de pasta is afgegoten (bewaar 3el kookvocht) de Philadelphia door de saus en voeg meteen de pasta en het kookvocht toe. Voeg bleekselderijblad, basilicum en tomaatjes toe, roer alles goed en warm nog een minuutje op laag vuur door met de deksel op de pan. Serveer met de vers geraspte kaas.
Smakelijk!
Comments
Post a Comment