Een heerlijk seizoen voor hobbykoks :). Nou ja, eigenlijk heeft elk seizoen wel zijn eigen lekkers maar ik word toch extra blij van goede paddenstoelen, schorseneren, pompoen en kastanje. Op goed geluk vandaag maar wat lekkers meegebracht van de markt, waaronder de geweldige konings oesterzwam van twee weken geleden en heerlijk grote verse kastanjes. Er staan al een aantal recepten met kastanje op de blog (de eerste met de basisbereiding vindt je hier) maar deze nog niet!
En wat werd ik blij van dit recept! Jaren geleden tijdens mijn eerste trip naar Venetië heb ik een pasta op met walnoten roomsaus. Deze was zo ontzettend goed dat ik verschillende pogingen heb gedaan het recept na te maken, helaas zonder geweldig resultaat. Vandaag kwam deze pasta aardig in de buurt! Heerlijk romige saus, dezelfde iets korrelige consistentie en notige smaak. Echt super! Een frisse salade erbij maakt het helemaal af...
Je hebt nodig:
En wat werd ik blij van dit recept! Jaren geleden tijdens mijn eerste trip naar Venetië heb ik een pasta op met walnoten roomsaus. Deze was zo ontzettend goed dat ik verschillende pogingen heb gedaan het recept na te maken, helaas zonder geweldig resultaat. Vandaag kwam deze pasta aardig in de buurt! Heerlijk romige saus, dezelfde iets korrelige consistentie en notige smaak. Echt super! Een frisse salade erbij maakt het helemaal af...
Je hebt nodig:
- 250g gaar gekookte, gepelde kastanjes (tip: pel ze als ze nog heet zijn, dan komt het velletje makkelijk los)
- 250g verse pasta (ik gebruik tagliolini)
- 150ml kookroom light
- 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
- zout en peper
- 1 konings oesterzwam of een aantal champignons, in blokjes
- 1tl roomboter
- een beetje geraspte parmezaan
Errug ingewikkeld recept dit: Neem een steelpannetje en meng daarin de in blokjes gebroken kastanjes, kookroom, tijm, zout en peper. Breng aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat nog 10 minuten zo staan zodat de smaken aan elkaar kunnen wennen. Kook ondertussen de verse pasta volgens recept en bewaar een koffiekopje kookvocht.
Bak de paddenstoelenblokjes bruin in de boter met wat peper en zout.
Pureer nu de kastanjes met de staafmixer en voeg geleidelijk wat kookvocht toe tot je een mooie saus hebt. Voeg dit toe aan de pasta en meng goed door. Serveer met de paddenstoelen en wat parmezaan erover.
Smakelijk!
Voor een simpele salade meng je slamelange met gesneden artisjokharten (blik), 200g muskaatdruiven en een klein gesneden sjalotje. Voor de dressing meng je 1tl (knoflook-)mosterd, 2el extra vergine olijfolie, 1tl honing, 2el witte wijnazijn en wat peper. Heel simpel maar erg lekker!
Comments
Post a Comment