Afgelopen week was ik jarig en uiteraard moet dat gevierd worden! Het is een goed excuus om lekkere dingen te maken en een mooie taart te bakken. Het werd een ouderwetsche appeltaart, alleen had ik de appels gekruid met kaneel, foelie en kardemom, dat geeft het een speculaas achtige smaak. Ik was zo wie zo op de retro tour met wraprolletjes en voor de mee-eters een aardappelsalade. Van deze twee zal ik het recept met je delen.
Rolletjes gevuld met pesto en geitenkaas
- 3 grote tortillawraps
- 100g pesto, liefst zelf gemaakt
- 100g zachte geitenkaas
- 100g ricotta
- 75g gebakken pijnboompitten
Verwarm de oven voor op 175 graden. Week de wraps even in koud water en laat ze goed uitlekken.
Meng de geitenkaas met de ricotta en besmeer de wraps hiermee. Leg twee strepen pesto over de kaas en strooi daar wat pijnboompitten tussen. Rol ze op en leg ze op een bakpapier of siliconenmat in de oven, voor ongeveer 10 minuten. Het nat maken zorgt ervoor dat de wrap makkelijk te rollen is en dat hij in de oven niet uitdroogt. Snij in stukjes en serveer meteen, ze zijn warm het lekkerst!
De aardappelsalade heeft een Franse twist, losjes gebaseerd op de Salade Nicoise. Het lekkerst is wanneer je 'm een paar uur van tevoren maakt, dan kan de dressing lekker in de aardappel trekken. Ideaal voor een feestje :). Zet 'm niet in de koelkast, daar worden je aardappeltjes klef van!
Je hebt nodig voor 5.5 personen:
- 1 kilo vastkokende lekkere aardappelen, in hapklare blokjes
- 3 ons sperziebonen, schoon en gehalveerd
- 150g kerstomaatjes, gehalveerd
- 100g kalamata olijven, gehalveerd
- 2 eieren, in dunne partjes
- 2 kropjes little gem, de bladeren los en in de lengte grof gesneden
- 65ml olijfolie
- een blikje ansjovis, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
- 1flinke tl Dyonmosterd
- 3el witte wijnazijn
- een snufje suiker
- zout en peper
- 5 theelepels aioli
Kook de aardappelen met wat zout in 12-15 minuten gaar. Gooi er na 5 minuten de sperziebonen bij zodat ze tegelijk gaar zijn. Maak ondertussen de dressing door de olijfolie te mengen met ansjovis, mosterd, azijn, suiker, zout en peper. Meng dit nog warm door de uitgelekte aardappelen heen. Op dit moment kunnen de olijven en tomaatjes er ook al door. Ik heb de salade dus aan het eind van de ochtend al gemaakt en gewoon in de pan laten staan. Op het moment dat je gaat eten maak je de borden op met de sla, salade en ei en schept er nog een dotje aioli op. Heerlijk!
Comments
Post a Comment