Skip to main content

Restaurant het Havenhuis

Voor het vieren van mijn 33e (!) verjaardag zijn we gisteren bij het Havenhuis in Etten-Leur geweest. Wat een aanrader! We hadden gereserveerd met de AH restaurantactie en kwamen er in de auto achter dat we de spaarkaart waren vergeten. Dit natuurlijk meteen bij binnenkomst gemeld maar was geen enkel probleem. Er stond een mooie tafel klaar met een stoeltje voor Noora. Bij het aperitief een lekker schaaltje knabbels waarna een amuse van appel, komkommer, radijs en een krokantje. 


We konden a la carte gerechten kiezen, de goedkoopste gerechten kreeg je gratis. Een ruim mandje brood met smeerbare (!) olijfolie en kruidenboter bij het voorgerecht. De Albacore tonijn was heerlijk, met mooie frisse tonen.



De zeebaars als hoofdgerecht had als begeleider een tikkie gare risotto maar was verder prima bereid. Als nagerecht een goed kaasplankje met een uiencompote die nog net aan rauw was, erg lekker!

Noora had bij ons voorgerecht genoeg aan de broodjes en olijfjes, als hoofdgerecht had ze twee pannenkoeken, ruim voldoende voor een kleintje van 2.5. Wat ook heel goed is, is dat ze je ook de mogelijkheid geven om voor kinderen een 1/2 hoofdgerecht te bestellen. Voor Noora nu nog niet zo relevant, ze is superblij als ze een pannenkoek krijgt. Maar als ze wat ouder is zeker een optie! Als toetje had onze madam een bolletje duindoorn ijs, die echt heerlijk fris was.



De huiswijn was heerlijk, de begeleidende wijnen bij de gerechten heel goed passend. En de Tawny Port van Graham's is altijd lekker :).
Al met al ongelooflijk weinig kanttekeningen, we hebben heerlijk genoten! Ook complimenten aan het meisje dat onze tafel bediende, heel netjes en warm en lief naar Noora toe met kleurboekjes en potloden. Tot de volgende keer!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...