Voor dit recept kun je me 's nachts wakker maken. Het is een klassieker voor Niels en mij, het is een van de eerste gerechten die hij voor mij maakte toen we elkaar net kenden. Toen aten we het met Parmaham in plaats van brie, beide zijn even heerlijk. Wanneer je brie neemt, neem dan een Brie de Meaux of een andere sterke brie, dat bokst goed op tegen de zoetigheid van de aardbeien.
Ditmaal aten mijn schoonouders mee dus het is een recept voor 4 volwassenen en een peuter. Mijn schoonvader was als eerste klaar, geloof dat ie het wel lekker vond :).
Je hebt nodig:
Ditmaal aten mijn schoonouders mee dus het is een recept voor 4 volwassenen en een peuter. Mijn schoonvader was als eerste klaar, geloof dat ie het wel lekker vond :).
Je hebt nodig:
- 350g Arborio rijst
- 1L groentebouillon (van 1 1/2 blokje)
- 3 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- flinke scheut Riesling
- 350g groene asperges, de onderste helft geschild, in stukjes
- handje bieslook, fijngehakt
- 2el creme fraiche
- 200g aardbeien, in halfjes
- 150g frambozen
- 100g parmezaan, geraspt
- 120g sterke brie, in stukjes
- 100g rucola
- scheutje balsamico azijn
- klontje boter en een scheutje olie
- zout en peper
Smelt in een hoge pan de olie en boter op middelhoog vuur, fruit daarin de sjalotjes aan tot ze zacht zijn. Voeg knoflook en rijst toe en laat even glazig worden, blus het dan af met de Riesling. Wanneer deze is ingetrokken gaat er een scheut bouillon bij. Na een minuut of 10 gaan de aspergestukjes en 7 aardbeien erbij. Ga door met bouillon toevoegen tot de rijst bijna gaar is. Maak af met creme fraiche, bieslook en een flinke hand parmezaan en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat nog een paar minuten staan.
Ondertussen maak je de borden op met de rucola, sprenkel er wat balsamico over. Leg de risotto in het midden, leg de aardbeien en frambozen erbij, strooi er wat parmezaan over en maak af met wat stukjes brie.
Smakelijk!
Comments
Post a Comment