Ik ben een grote fan van orzo. Het is een pasta in rijstvorm die je heel goed kunt gebruiken in een pilav of in plaats van risotto. Maar het heeft een heel eigen mondgevoel en uiteraard wordt het gemaakt van tarwemeel, dus het smaakt naar pasta.
Vandaag een lekkere snelle variant met spinazie, dat werkt gewoon heel mooi!
Je hebt nodig:
Vandaag een lekkere snelle variant met spinazie, dat werkt gewoon heel mooi!
Je hebt nodig:
- 180g orzo
- 2el olijfolie
- 300g bladspinazie, grofgehakt
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 sjalotjes, in halve ringetjes
- 1tl chilivlokken
- 5 cherrytomaatjes, in kwarten
- handje gemengde olijven, in plakjes
- 2el pesto (had nog wat over van eergisteren)
- handje basilicum, grofgehakt
- 60g cambozola of gorgonzola
- zout en peper
- optioneel: wat ringetjes groene peper
- optioneel: vegaworstjes
Breng ruim water aan de kook en kook daarin de orzo al dente. Aangezien het nog even meebakt met de groente straks mag het beslist niet te gaar zijn.
Verhit de olijfolie in een bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook rustig zacht. Voeg chilivlokken toe en laat even meebakken. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot alles geslonken is. Meng de tomaatjes, olijven en gare orzo erdoor, voeg dan de pesto toe. Proef en breng op smaak met peper en weinig zout.
Serveer bestrooid met de groene peper, basilicum en de blauwe kaas en eventueel een krokant gebakken vegaworstje erbij. Smakelijk!
Comments
Post a Comment