Niels was zaterdag weer compleet uit de band gesprongen met het kopen van kruiden op de markt. Een gigantische bos peterselie, koriander en munt was het resultaat. Niet dat ik klaag hoor, ik vind het heerlijk! Maar ik vind het ook zonde om dingen weg te moeten gooien dus heb ik vandaag die gigantische bossen maar gehalveerd.
Wederom een ideale zomermaaltijd, je hoeft maar 1 pannetje vies te maken en een grote schaal, het resultaat is een lekkere frisse Libanese salade.
Je hebt nodig:
Wederom een ideale zomermaaltijd, je hoeft maar 1 pannetje vies te maken en een grote schaal, het resultaat is een lekkere frisse Libanese salade.
Je hebt nodig:
- 50g platte peterselie, grof gehakt
- 30g koriander, grof gehakt
- 30g munt, grof gehakt
- 3 pruimtomaten, in grove stukken
- 10 trostomaatjes, gehalveerd
- 3 bosuitjes, fijngehakt
- 140g grove bulgur, gaar gekookt en afgekoeld
- 15 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd,
- 75g feta, in blokjes
- handje krulsla
- 4el extra vergine olijfolie
- 4el granaatappelmelasse(Turkse winkel)
- 2el citroensap
- 1 klein teentje knoflook, heel fijn gehakt
- Peper en een beetje zout.
Tja, bereiding is er eigenlijk niet. Doe alle gehakte kruiden in een grote schaal, daar bovenop de tomaten, bosui, olijven en dan de bulgur. Maak een dressing van de olie, granaatappelmelasse, citroensap, knoflook, zout en peper. Giet dit over de bulgur heen zodat het daar eerst in kan trekken. Meng de salade goed door, verdeel er de feta overheen en maak af met een handje krulsla.
Wij aten er een stokbroodje bij (had ik nog liggen) maar een pitabroodje met wat kaas is ook erg lekker!
Comments
Post a Comment