Gisteren en vandaag eindelijk weer lekker weer! Noora en ik zijn veel buiten geweest; wezen shoppen, naar de speeltuin en met de bal spelen. Daar past een lekker licht en fris gerecht bij, zoals deze risotto vol met lente smaken. Ik had ook mazzel dat Niels op de markt de eerste verse tuinbonen heeft kunnen bemachtigen, deze zijn nog klein en hoef je daarom niet dubbel te doppen om het bittere velletje eraf te halen. Verder staat het binnen een half uurtje op tafel, lekker makkelijk:
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 2el olijfolie
- 150g Arboriorijst
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 150ml droge witte wijn
- 500ml groentebouillon, heet
- 4 wortelen, schoongemaakt en in plakjes van 0.5cm
- 100g broccoli, in kleine roosjes
- 500g verse tuinbonen, gedopt (of 150g diepvries)
- handje peterselie, gehakt
- 40g pittige harde kaas, geraspt
- 12 garnalen, gekruid met knoflook en een beetje cayennepeper
- zout en peper
Verhit de olie op halfhoog vuur in een diepe pan. Voeg de sjalot, knoflook en wortel toe en fruit glazig. Doe de rijst erbij en schep goed om, alle rijstkorrels moeten door een laagje olie zijn bedekt. Blus af met de wijn, laat deze volledig opgenomen worden door de rijst. Voeg dan in ongeveer 4 scheuten de bouillon toe, blijf met regelmaat roeren in de pan tot de bouillon opgenomen is, voeg dan de volgende kwart toe. Na zo'n 20 minuten kunnen de broccoli en de tuinbonen erbij, deze mogen nog 5 minuutjes meekoken. Breng op smaak met een beetje zout en flink peper. Wanneer de risotto nagenoeg gaar is mag de helft van de peterselie en kaas erbij, meng door en laat dan nog 5 minuten staan met de deksel op de pan. Bak in deze tijd de garnalen mooi gaar en bruin.
Roer de risotto nogmaals goed door, schep in borden en serveer met de laatste peterselie en kaas er overheen. Leg de garnalen in een cirkel over de risotto.
Buon Appetito!
Ik blijf me verbazen; bij Noora waren de tuinbonen er weer als eerste uit. Op garnalen is ze nog steeds bepaald niet dol, terwijl de meeste soorten vis en ook mosselen wel in de smaak vallen. Maar ik kan ook niet alles hebben :).
Comments
Post a Comment