Skip to main content

Cinecitta

Afgelopen donderdag was het tijd voor een filmpje. En voor de verandering eens niet uit eten van tevoren maar gewoon koken. Ik moest werken dus Niels zou de boodschappen doen en koken. Noora was bij oma. Ik kom thuis om half zeven; heel het huis donker. Hmmmm, volgens mij is er niet gekookt... Wat blijkt, Niels heeft een arrangement gereserveerd bij Cinecitta. 
Sinds de verbouwing kun je daar een aardig hapje eten. Het arrangement bestond uit 1 filmkaartje, een driegangen menu du Chef en 3 drankjes voor 37,50. Dat vind ik echt geen geld en blijkbaar vond Niels dat ook... Het voorgerecht was een heerlijke lichtzoete pompoensoep met echte stukjes krab. Daarna een flink stuk mooi gebakken kabeljauw op een bed van bloemkoolpuree met een ansjovisboter. Het nagerecht was een tarte tatin van peer met een bol pistacheijs. Het voor- en hoofdgerecht was prima, de tarte tatin was echt verukkelijk. Vers uit de oven met heerlijke karamel en knapperige bodem. Erbij hadden we een aantal originele biertjes, zoals een Mooie Nel IPA. De Tawny Port die ze in huis hebben is ook heerlijk!
Daarna naar een heel lieve, absurdistische Franse film (le tout nouveau testament). Het was rustig in de bioscoop maar druk in het restaurant.  Wat een heerlijke service is, is dat je na afloop van de film nog een gratis drankje kunt halen bij de bar, waar je dan ook nog een lekker schaaltje nootjes bij krijgt. Nagenieten to the max!
Mocht je dus om een leuk uitje verlegen zitten is dit echt een aanrader.



Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...