Skip to main content

Restaurant Chi Amsterdam

Afgelopen vrijdag hebben Niels en ik een heerlijk dagje Amsterdam gedaan. Wat gewinkeld in de Staalstraat, naar het Foam geweest voor een prachtige foto expositie, een prachtig diner en daarna een geweldig concert van Oscar and the Wolf in de HMH. Alleen zo vreemd dat je nog vol van het concert in de auto stapt en vervolgens op de radio moet horen dat er bij een concertzaal in Parijs vele doden zijn gevallen. Surrealistisch... Maar zoals the Eagles of Death Metal zeggen: Peace, Love and Fuck Terrorism! Je door angst laten regeren is nu niet de manier, dan geef je de terroristen alleen maar wat ze willen. Dus ga ik jullie alsnog over restaurant Chi vertellen.


Altijd handig, even bij Iens kijken wat leuke restaurants zijn die ook nog hoog scoren. Ik was op zoek naar een restaurant met een originele keuken en dit was precies wat ik zocht. Een beetje sushi en een hoop Chinese gerechtjes en Dim Sum. Het idee is shared dining, je kunt allerhande gerechtjes bestellen die ze van koud naar warm opdienen en die je samen kunt delen. Wil je later toch nog iets erbij of nog wat extra sushi is dat geen probleem.
We begonnen met wat sushi, waarbij de geflambeerde zalm er met kop en schouders bovenuit stak. Daarna zalm met zwarte bonensaus, zeebaars met gepocheerd ei en wasabimayo, en sint Jacobsschelpen met oestersaus en glasnoedels.  De zeebaars was echt geweldig met het ei, knapperig gebakken met een romige topping. Daarna nog wat Dim Sum, zacht gestoomde met garnalen, gefrituurde loempiaatjes en rijstballetjes. De zachte Dim Sum waren echt voor herhaling vatbaar, al moet ik eerlijk zeggen dat we de zalmsushi en zeebaars ook eens herhaald hebben. Als nagerecht hadden we gestoomde rijstballetjes gevuld met zwarte sesam in een warm gembersoepje. Het was lang geleden dat ik zo'n lekker nagerechtje heb gehad. De gastheer Michael bracht alles snel en met een glimlach en was niet zuinig bij het bijschenken van de (lekkere sauvignon blanc)  wijn. Een goed team, samen met zijn broer in de keuken.  En woonde ik niet zo ver weg zou ik zeker vaker gaan!

st. Jacobsschelpen

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...