Afgelopen vrijdag hebben Niels en ik een heerlijk dagje Amsterdam gedaan. Wat gewinkeld in de Staalstraat, naar het Foam geweest voor een prachtige foto expositie, een prachtig diner en daarna een geweldig concert van Oscar and the Wolf in de HMH. Alleen zo vreemd dat je nog vol van het concert in de auto stapt en vervolgens op de radio moet horen dat er bij een concertzaal in Parijs vele doden zijn gevallen. Surrealistisch... Maar zoals the Eagles of Death Metal zeggen: Peace, Love and Fuck Terrorism! Je door angst laten regeren is nu niet de manier, dan geef je de terroristen alleen maar wat ze willen. Dus ga ik jullie alsnog over restaurant Chi vertellen.
Altijd handig, even bij Iens kijken wat leuke restaurants zijn die ook nog hoog scoren. Ik was op zoek naar een restaurant met een originele keuken en dit was precies wat ik zocht. Een beetje sushi en een hoop Chinese gerechtjes en Dim Sum. Het idee is shared dining, je kunt allerhande gerechtjes bestellen die ze van koud naar warm opdienen en die je samen kunt delen. Wil je later toch nog iets erbij of nog wat extra sushi is dat geen probleem.
We begonnen met wat sushi, waarbij de geflambeerde zalm er met kop en schouders bovenuit stak. Daarna zalm met zwarte bonensaus, zeebaars met gepocheerd ei en wasabimayo, en sint Jacobsschelpen met oestersaus en glasnoedels. De zeebaars was echt geweldig met het ei, knapperig gebakken met een romige topping. Daarna nog wat Dim Sum, zacht gestoomde met garnalen, gefrituurde loempiaatjes en rijstballetjes. De zachte Dim Sum waren echt voor herhaling vatbaar, al moet ik eerlijk zeggen dat we de zalmsushi en zeebaars ook eens herhaald hebben. Als nagerecht hadden we gestoomde rijstballetjes gevuld met zwarte sesam in een warm gembersoepje. Het was lang geleden dat ik zo'n lekker nagerechtje heb gehad. De gastheer Michael bracht alles snel en met een glimlach en was niet zuinig bij het bijschenken van de (lekkere sauvignon blanc) wijn. Een goed team, samen met zijn broer in de keuken. En woonde ik niet zo ver weg zou ik zeker vaker gaan!
Altijd handig, even bij Iens kijken wat leuke restaurants zijn die ook nog hoog scoren. Ik was op zoek naar een restaurant met een originele keuken en dit was precies wat ik zocht. Een beetje sushi en een hoop Chinese gerechtjes en Dim Sum. Het idee is shared dining, je kunt allerhande gerechtjes bestellen die ze van koud naar warm opdienen en die je samen kunt delen. Wil je later toch nog iets erbij of nog wat extra sushi is dat geen probleem.
We begonnen met wat sushi, waarbij de geflambeerde zalm er met kop en schouders bovenuit stak. Daarna zalm met zwarte bonensaus, zeebaars met gepocheerd ei en wasabimayo, en sint Jacobsschelpen met oestersaus en glasnoedels. De zeebaars was echt geweldig met het ei, knapperig gebakken met een romige topping. Daarna nog wat Dim Sum, zacht gestoomde met garnalen, gefrituurde loempiaatjes en rijstballetjes. De zachte Dim Sum waren echt voor herhaling vatbaar, al moet ik eerlijk zeggen dat we de zalmsushi en zeebaars ook eens herhaald hebben. Als nagerecht hadden we gestoomde rijstballetjes gevuld met zwarte sesam in een warm gembersoepje. Het was lang geleden dat ik zo'n lekker nagerechtje heb gehad. De gastheer Michael bracht alles snel en met een glimlach en was niet zuinig bij het bijschenken van de (lekkere sauvignon blanc) wijn. Een goed team, samen met zijn broer in de keuken. En woonde ik niet zo ver weg zou ik zeker vaker gaan!
st. Jacobsschelpen |
Comments
Post a Comment