Vandaag een gerecht 'met de franse slag'. Oftewel lekker makkelijk en lekker :). De combinatie van Provençaalse kruiden met zowel courgette als als paddestoelen is echt super, heel aromatisch en vol van smaak. Doordat je de groentes op hoog vuur aanbakt zorg je dat het niet gaat stoven en mooi bruin wordt. Erbij had ik wat volkorenspaghetti met een prei-roomsausje, ook gewoon lekker.
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 1 courgette, in blokjes van 1cm
- 1 pakje beukenzwammen, van de stronk afgesneden
- 1 teen knoflook, in plakjes
- 2 portobello's, in blokjes van 1cm
- 1 theelepel Provençaalse kruiden (gedroogd)
- 2 sneden witbrood zonder korst
- 1 bol buffelmozzarella, in plakjes
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de sneetjes brood in de oven voor 5 minuten en keer ze dan nog eens voor 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Verhit ondertussen de olie in een ovenbestendige bakpan en bak hierin de courgette met de knoflook op hoog vuur bruin. voeg alle paddestoelen toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de kruiden en zout en peper toe en draai het vuur uit.
Hak de sneetjes witbrood als ze wat zijn afgekoeld fijn en strooi over het courgettemengsel. Verdeel de plakjes mozzarella erover en zet nog voor 15 minuten in de oven, tot de mozzarella wat kleur heeft. Serveer met de spaghetti.
Noora vindt de beukenzwammen en portobello's echt het einde. Eerst eet ze de kaas op, dan de paddestoelen en uiteindelijk de courgette. Ook de broodstukjes waren goedgekeurd. Alleen de volkorenspaghetti was niet naar haar zin. Madam vond het denk ik te hard :).
Het ziet er weer heerlijk uit!
ReplyDelete