Skip to main content

Pasta met paddestoelen en kastanjes

Omdat ik nog wat van die lekkere kastanjes over had van gisteren wilde ik graag weer een lekker herfstgerecht maken. Bij de aardse smaak van kastanjes passen spinazie en paddestoelen prima. Aangevuld met olijven en een frisse salade ernaast heb je binnen een half uur een heerlijke maaltijd op tafel. Bij mij duurde het ditmaal wat langer: Ik had wilde spinazie die nog gewassen en geplukt moest worden. Deze is zoveel lekkerder dan die babyblaadjes die je bij de supermarkt koopt. Ook had ik Turkse olijven, met pit. Die kon ik er ook eerst allemaal uit halen. Deze verschrompelde zwarte smaakbommetjes zou je echt eens moeten proberen. Anders zijn kalamata olijven uit de supermarkt ook geschikt.

Je hebt nodig:

  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 150g pipe rigate
  • 2el olie
  • 200g wilde spinazie, voor gestoomd en grof gehakt
  • 2 portabello's in blokjes
  • 75g Turkse zwarte olijven, ontpit en grof gehakt
  • 100g gare kastanjes, grof gehakt
  • 20g boter
  • zout en peper
Fruit de ui aan in de olie en laat hem zachtjes 10 minuten stoven. Voeg de knoflook toe en stoof even mee. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paddestoelen toe en bak deze rustig mee terwijl de pasta kookt. Voeg de olijven en spinazie toe en roer goed door, laat even meewarmen. Terwijl dit rustig doorpruttelt verwarm je de boter in een klein bakpannetje. Voeg de kastanjes toe en laat mooi goudbruin worden. Bestrooi met wat zout. 
Breng het spinaziemengsel op smaak met een beetje zout en flink wat peper. Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en meng je het door het spinaziemengsel.  Serveer bestrooid met de kastanjes en de salade ernaast.


Voor de salade meng je 100g wilde, gescheurde spinazie met 1avocado in blokjes, 1/2 gesnipperd sjalotje, een handje bieslook en een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper. Maak de salade af met tomatenkaviaar of anders gehalveerde cherrytomaatjes. Lekker fris!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...