Omdat ik nog wat van die lekkere kastanjes over had van gisteren wilde ik graag weer een lekker herfstgerecht maken. Bij de aardse smaak van kastanjes passen spinazie en paddestoelen prima. Aangevuld met olijven en een frisse salade ernaast heb je binnen een half uur een heerlijke maaltijd op tafel. Bij mij duurde het ditmaal wat langer: Ik had wilde spinazie die nog gewassen en geplukt moest worden. Deze is zoveel lekkerder dan die babyblaadjes die je bij de supermarkt koopt. Ook had ik Turkse olijven, met pit. Die kon ik er ook eerst allemaal uit halen. Deze verschrompelde zwarte smaakbommetjes zou je echt eens moeten proberen. Anders zijn kalamata olijven uit de supermarkt ook geschikt.
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 1 teen knoflook, in plakjes
- 150g pipe rigate
- 2el olie
- 200g wilde spinazie, voor gestoomd en grof gehakt
- 2 portabello's in blokjes
- 75g Turkse zwarte olijven, ontpit en grof gehakt
- 100g gare kastanjes, grof gehakt
- 20g boter
- zout en peper
Fruit de ui aan in de olie en laat hem zachtjes 10 minuten stoven. Voeg de knoflook toe en stoof even mee. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paddestoelen toe en bak deze rustig mee terwijl de pasta kookt. Voeg de olijven en spinazie toe en roer goed door, laat even meewarmen. Terwijl dit rustig doorpruttelt verwarm je de boter in een klein bakpannetje. Voeg de kastanjes toe en laat mooi goudbruin worden. Bestrooi met wat zout.
Breng het spinaziemengsel op smaak met een beetje zout en flink wat peper. Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en meng je het door het spinaziemengsel. Serveer bestrooid met de kastanjes en de salade ernaast.
Voor de salade meng je 100g wilde, gescheurde spinazie met 1avocado in blokjes, 1/2 gesnipperd sjalotje, een handje bieslook en een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper. Maak de salade af met tomatenkaviaar of anders gehalveerde cherrytomaatjes. Lekker fris!
Comments
Post a Comment