Als ik iets lekker vind, zijn het deze schelpen. De eerste keer dat ik ze at was in 2013 op het Best Kept Secret festival. Daar stonden de heren van Zijpe Stijl scheermessen, mosselen en halve kreeften te verkopen. Op een Big Green Egg gebarbequed met een simpele dressing wist ik niet wat ik proefde. Toen we een jaar later weer gingen was het uiteraard weer scheermessen tijd. Sindsdien heb ik ze niet meer gegeten. Tot gisteren. Niels had ze zaterdag van de markt meegenomen als verassing, jippie!
Dit soort dingen kun je het best simpel bereiden, dus hier mijn lekker korte recept:
Dit soort dingen kun je het best simpel bereiden, dus hier mijn lekker korte recept:
- 1 netje scheermessen
- 2el olijfolie
- 1 fijngehakt sjalotje
- 1el fijngehakte peterselie
- beetje zout en peper
- 1el extra vergine olijfolie
- kneepje citroensap
- grillpan
Verhit de grillpan op hoog vuur tot deze bijna rookt. Meng ondertussen de scheermessen met de gewone olijfolie. Leg de scheermessen in de pan en schud ze. Na een paar minuten klappen ze open en bak je ze nog een paar seconden op het 'vlees' zodat dit mooi bruint. Het kan zijn dat je het in delen moet doen, doe dan de gare schelpen in een grote kom. Wanneer ze klaar zijn hussel je ze om met de sjalot, peterselie, zout en peper, citroensap en de extra vergine olijfolie.
Smakelijk!
Comments
Post a Comment