Skip to main content

Soba noedels met mango en aubergine

Ook dit is een recept van Yotam Ottolenghi, degenen die mijn blog regelmatig lezen weten dat ik een echte fan ben van zijn boeken. Zuivere smaken, goeie combinaties en echt de meeste recepten zijn binnen 30-45 minuten klaar. Dit is er ook zo een, snel maar o zo lekker! Echt eentje om indruk mee te maken bij je schoonfamilie. De notige smaak van de boekweitnoedels, het pittig-zoete van de dressing, het aardse van de aubergine en het frisse van de mango geven dit gerecht alles wat je nodig hebt voor een WOW effect.
Om het gerecht wat vullender te maken kun je er wat knapperig gebakken tofu doormengen, dat maakt het helemaal af.

Je hebt nodig:

  •  60ml mirin
  • 20g suiker
  • snufje zout (2x)
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
  • 1theelepel donkere sesamolie
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 2el zonnebloemolie
  • 150g sobanoedels
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 1/2 rode ui, in flinterdunne halve ringetjes
  • flinke hand (thais) basilicum, grof gehakt
  • 2 handen koriander, grof gehakt
Begin met de dressing. Maak daarvoor in een steelpannetje de mirin met suiker en zout warm, tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en voeg knoflook, rode peper, sesamolie, limoenrasp en sap toe.
Kook de noedels in ruim kokend water in 4-6 minuten gaar, spoel koud en laat goed uitlekken.
Bak ondertussen de aubergines in de zonnebloemolie mooi bruin, bestrooi met een snufje zout. 
Vermeng de noedels in een grote kom met de dressing, mango, ui, aubergine en de kruiden.
Smakelijk!

Zelf vind ik het lekker om het wat pittiger te maken met wat extra jalapeno pepers, Niels en Noora vinden dat wat minder. Ben vrij om het zo pittig te maken als je zelf lekker vindt!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...