Ook dit is een recept van Yotam Ottolenghi, degenen die mijn blog regelmatig lezen weten dat ik een echte fan ben van zijn boeken. Zuivere smaken, goeie combinaties en echt de meeste recepten zijn binnen 30-45 minuten klaar. Dit is er ook zo een, snel maar o zo lekker! Echt eentje om indruk mee te maken bij je schoonfamilie. De notige smaak van de boekweitnoedels, het pittig-zoete van de dressing, het aardse van de aubergine en het frisse van de mango geven dit gerecht alles wat je nodig hebt voor een WOW effect.
Om het gerecht wat vullender te maken kun je er wat knapperig gebakken tofu doormengen, dat maakt het helemaal af.
Je hebt nodig:
Om het gerecht wat vullender te maken kun je er wat knapperig gebakken tofu doormengen, dat maakt het helemaal af.
Je hebt nodig:
- 60ml mirin
- 20g suiker
- snufje zout (2x)
- 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
- 1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
- 1theelepel donkere sesamolie
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- 2el zonnebloemolie
- 150g sobanoedels
- 1 rijpe mango, in blokjes
- 1/2 rode ui, in flinterdunne halve ringetjes
- flinke hand (thais) basilicum, grof gehakt
- 2 handen koriander, grof gehakt
Begin met de dressing. Maak daarvoor in een steelpannetje de mirin met suiker en zout warm, tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en voeg knoflook, rode peper, sesamolie, limoenrasp en sap toe.
Kook de noedels in ruim kokend water in 4-6 minuten gaar, spoel koud en laat goed uitlekken.
Bak ondertussen de aubergines in de zonnebloemolie mooi bruin, bestrooi met een snufje zout.
Vermeng de noedels in een grote kom met de dressing, mango, ui, aubergine en de kruiden.
Smakelijk!
Zelf vind ik het lekker om het wat pittiger te maken met wat extra jalapeno pepers, Niels en Noora vinden dat wat minder. Ben vrij om het zo pittig te maken als je zelf lekker vindt!
Comments
Post a Comment