Met dat warme weer heb ik vaak niet zo'n zin in warm eten. Een slaatje, lekker ouderwetsch, is dan heerlijk. Maar dan niet uit een pot van de supermarkt, gewoon zelf maken! Ik had nog een hele hoop groentes liggen maar geen aardappelen, die normaal de basis vormen. Zoete aardappelen had ik nog wel. En dat blijkt dus echt geslaagd te zijn, het mengsel wordt heerlijk zoet en fris. Verder is het niet veel werk, de meeste groentes blijven rauw. Kun je dus snel weer terug naar buiten, in plaats van boven de pannen zelf gaar te koken :)
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 2 grote zoete aardappelen, gaargekookt in de schil
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1/2 komkommer, brunoise
- 6 wortels, brunoise
- 3el kleine Amsterdamse uitjes
- 1el magere kwark
- 1el mayonaise (halfvol)
- 1tl grove mosterd
- zout en peper
Neem een grote kom en meng daarin de kwark, mayo, mosterd en zout en peper tot een dressing. Haal de schil van de zoete aardappelen en prak ze door de saus. Voeg nu alle andere ingredienten toe tot er een lekker smeuiig geheel ontstaat.
Als garnituur had ik een gekookt eitje, wat fijngesneden witlof, komkommer, tomaat, asperges, wat waterkers, grote gekookte garnalen, masago (kleine oranje visseneitjes), een cocktailsausje en wat geknipte bieslook. Denk ook eens aan gerookte zalm, ham, dubbelgedopte tuinboontjes, erwten, gegrilde groene asperges of gegrilde paprika. Met de garnituur kun je alle kanten op.
Vorig jaar heb ik tijdens een heel hete dag ook al eens een slaatje bij Noora voorgezet, toen ging het er al prima in. Dit jaar gaat het nog veel beter; met hele scheppen tegelijk verdween het in haar mond en zorgvuldig werden alle kruimeltjes die ernaast vielen van tafel geplukt. Het enige dat bleef liggen was de komkommer, die kon ze niet meer op :).
Comments
Post a Comment