Vandaag ben ik jarig :). Van Niels heb ik een prachtig kookboek gehad over koken met Trappistenbier en een fles 30 jaar oude PX sherry. Zooooo lekker! Ook gaan we in november naar de HMH voor een concert van Oscar and the Wolf. Ik ben verwend!
Een verjaardag vraagt om lekker eten en drinken met familie. Mijn ouders, zusje, zwager en nichtje komen eten en allen zijn echte mosseleters. Dus worden het mosselen op de manier zoals ik ze altijd maak. Maar van tevoren lekker borrelen met wat mezze en tapa's. Ik heb kalamata olijven, gedroogde kerstomaatjes (zie gisteren), gevulde peppadews en gemarineerde oesterzwammen. De laatste heten officieel 'setas aliñadas'. Ik geef van de laatste 2 de recepten:
Gevulde peppadews:
Voor de Setas Aliñadas heb je nodig:
Een verjaardag vraagt om lekker eten en drinken met familie. Mijn ouders, zusje, zwager en nichtje komen eten en allen zijn echte mosseleters. Dus worden het mosselen op de manier zoals ik ze altijd maak. Maar van tevoren lekker borrelen met wat mezze en tapa's. Ik heb kalamata olijven, gedroogde kerstomaatjes (zie gisteren), gevulde peppadews en gemarineerde oesterzwammen. De laatste heten officieel 'setas aliñadas'. Ik geef van de laatste 2 de recepten:
Gevulde peppadews:
- 12 ingelegde peppadews uit pot
- 1/2 bakje roomkaas
- 1 el gehakte peterselie
- 2 el gebruinde pijnboompitten
- 1 tl sumak
- Z en P
- 12 kleine blaadjes munt
Meng de roomkaas met alle onderstaande ingredienten. houd een paar pijnboompitten en de munt apart ter garnering. Vul nu de peppadews met een klein theelepeltje, zet ze in een bakje en garneer met de blaadjes munt en de pijnboompitjes.
ziet er gezellig uit he! |
- 500g oesterzwammen
- 4el olijfolie
- Z en P
- 2 teentjes heeel fijn gesneden knoflook
- 1/2 kleine rode ui, ook heeel fijn gesneden
- 2 el heeel fijngehakte peterselie
- 3 el rode wijnazijn
Doe de oesterzwammen in een kom en hussel om met zout, peper en 2el van de olijfolie. Verhit een koekenpan, maak 'm echt heel heet. Bak de oesterzwammen in een enkele laag met de lamellen eerst naar beneden, als deze bruin zijn draai je ze om. De geur is geweldig, het lijkt wel wat op kip. Bak zo de rest ook, doe ze allemaal weer in een kom en hussel om met alle andere ingredienten. Het lekkerst is om dit een dag voor je het gaat eten te maken, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Straks een lekker wijntje en al dit lekkers op tafel. Genieten!
Comments
Post a Comment