Vorige week was best wel druk! Aangezien we gisteren feestje deel twee hadden moest en zou ik allerlei lekkere dingen halen en maken. Ik had een honing- en appelcider cake gemaakt, diverse smeersels, baba ghanoush en daarna nog voor 12 man nasi. Uiteraard weer veel te veel. Dus vanmiddag maar weer de koelkast open getrokken om te kijken wat ik ervan kon opmaken. Het is een Mexicaanse stoof geworden met allerlei groentes die ik nog had liggen. En hij was verassend lekker!
Dit heb je nodig:
Dit heb je nodig:
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 bosuien, fijngesneden
- 1 teen knof, fijngesneden
- handje oesterzwammen
- handvol bloemkool in fijne roosjes
- 1 blikje tomatenblokjes
- half zakje spinazie
- klein blikje kidneybeans
- 1tl gerookt paprika poeder
- chilipeper naar smaak
- 1tl komijnpoeder
- zout en peper
- 3el Philadelphia light (in mijn geval met peppadews erdoor, van gisteren)
- 4el Baba Ghanoush (zie recept hieronder)
- 1 avocado
- 15 gehalveerde kerstomaatjes in verschillende kleuren
- handje gebruinde pijnboompitten
- beetje geraspte kaas
- 1 stokbrood
Bak op halfhoog vuur de bosui aan met de knoflook. Voeg wanneer deze zacht zijn de paprika, oesterzwammen en bloemkool toe en draai het vuur omhoog. Bak zo 5 minuten en voeg de specerijen toe. Bak nog 1 minuut door en blus af met de tomatenblokjes. Voeg de bonen en spinazie toe en laat slinken. Proef of het goed op smaak is. Serveer het met de kaas en pijnboompitten erover gestrooid, de kerstomaatjes, avocado en de twee smeersels. Het brood kun je gebruiken om het lekkere vocht mee op te deppen :).
Voor Noora was het toch iets te scherp uitgevallen, al heeft ze het echt geprobeerd! Zij heeft wat avocado, tomaatjes, stukjes bloemkool en een hele hoop brood op. In plaats van Koekiemonster kun je haar beter broodmonster noemen :).
Voor de Baba Ghanoush neem je 3 grote aubergines die je inprikt en een uur in een oven op 200 graden gaar laat worden. Op de barbecue worden ze nog lekkerder. Als ze helemaal zacht zijn halveer je ze, je lepelt het binnenste in een vergiet en laat goed uitlekken. Ga er een paar keer met je mes doorheen om het wat fijner te maken. Meng dit in een kom met een fijngestampt teentje knoflook, 2el Tahin, wat citroensap, 2el kwark, een beetje olijfolie, een handje heel fijn gesneden platte peterselie, zout en peper. Als je het als lekker smeerseltje voor op stokbrood wil serveren doe je het over in een platte schaal en druppel je er wat olijfolie overheen en bestrooi je het met wat paprikapoeder. Enjoy!
Comments
Post a Comment