Deze week is een beetje een luxe weekje voor me. Vanavond hebben we gegeten in Warten, Friesland. Morgen eten Niels en ik in Amsterdam, donderdag een high wine in Tilburg en vrijdag eet ik bij een vriendin. Ahum. Maar het is wel heel gezellig!
Warten is een klein dorpje vlakbij Leeuwarden dat van oudsher bestond uit boeren, vissers en ambachtslieden. De waterwegen zijn er belangrijker dan de gewone wegen, jaarlijks passeren er zo'n 12.000 pleziervaartuigen. Het restaurant bevindt zich in een oude scheepswerf en is heel nostalgisch.
Op de kaart vindt je veel lokale produkten en het ambacht is ook hier goed terug te vinden.
Voor Noora waren er vers gebakken poffertjes met huis gemaakte appelmoes. Deze heeft ze op haar gemak van de poffertjes af zitten lebberen. Daarna heeft ze de hele bak appelmoes nog op.
Van het toetje ben ik helaas vergeten een foto te maken maar die was super. Het was panna cotta met Beerenburg, ijs van Fryske Dûmkes (soort koekje) en een bavaroise van Fries Suikerbrood. Met name het ijs was echt prachtig.
Ik kan niet anders zeggen dat het echt een verademing was hier te eten. Supervriendelijke en snelle bediening, heerlijk eten en een fijne sfeer. Als je ooit in Friesland bent is het echt een aanrader!
De website van het restaurant vindt je Hier
Warten is een klein dorpje vlakbij Leeuwarden dat van oudsher bestond uit boeren, vissers en ambachtslieden. De waterwegen zijn er belangrijker dan de gewone wegen, jaarlijks passeren er zo'n 12.000 pleziervaartuigen. Het restaurant bevindt zich in een oude scheepswerf en is heel nostalgisch.
Op de kaart vindt je veel lokale produkten en het ambacht is ook hier goed terug te vinden.
Na een heerlijk knapperig stukje brood met tapenade en kruidenboter kregen we al snel het voorgerecht. Als voorgerecht had ik huis gerookte zalm en paling (de paling uit het IJsselmeer), vergezeld door een stukje aardappelterrine en een garnalen bitterbal. De vis was koel en vol van smaak, de bitterbal was heet en romig. Echt een heerlijke combi.
Noora vond de vis ook echt heerlijk! Die heeft van Niels en mij lekker mee gesmuld. Als hoofdgerecht had ik IJsselmeerbaars met een kruidensaus en gesmoorde groentes. Ook hier was alles gewoon goed bereid en op smaak. De groentes waren nog knapperig en vooral die saus had een heel rijke diepe smaak.
Van het toetje ben ik helaas vergeten een foto te maken maar die was super. Het was panna cotta met Beerenburg, ijs van Fryske Dûmkes (soort koekje) en een bavaroise van Fries Suikerbrood. Met name het ijs was echt prachtig.
Ik kan niet anders zeggen dat het echt een verademing was hier te eten. Supervriendelijke en snelle bediening, heerlijk eten en een fijne sfeer. Als je ooit in Friesland bent is het echt een aanrader!
De website van het restaurant vindt je Hier
Kinkt goed! Alleen het duurt wel ff voor we in de buurt zijn :-).
ReplyDeleteHallee! Groetjes uit Tillyburg