Vandaag heb ik, samen met twee vriendinnen, mijn benen onder de tafel geschoven bij Puur Mercure voor een High Wine. Ik mag rustig wel zeggen dat dat niet vervelend was! Het idee is: een glas prosecco, drie glazen wijn, een glas sherry of port en allerhande begeleidende hapjes voor 34,95. Het is nog wat uitgebreider als bij een hightea, aangezien hier een amuse, voorgerecht en nagerecht bij zat.
De amuse was een mousse van paprika met komkommer, voor bij de prosecco. Daarna kregen we een volle droge witte wijn, begeleid door een voorgerecht van quinoa met kabeljauw en drie structuren van meiknol. De meiknol nam echt een hoofdrol aan, er zat een mousse bij die heel intens van smaak was. Vervolgens kregen we een etagère gevuld met allerhande lekkers, vergezeld door een frisse, fruitige witte:
De amuse was een mousse van paprika met komkommer, voor bij de prosecco. Daarna kregen we een volle droge witte wijn, begeleid door een voorgerecht van quinoa met kabeljauw en drie structuren van meiknol. De meiknol nam echt een hoofdrol aan, er zat een mousse bij die heel intens van smaak was. Vervolgens kregen we een etagère gevuld met allerhande lekkers, vergezeld door een frisse, fruitige witte:
Op de etagere vindt je: Tortillachips met kaas en tomatensaus, gepaneerde garnalen, garnalenkroketjes, mini-olijfjes, gezouten amandelen, een bonbon van gerookte zalm met roomkaas en gedroogde tomaat, een salade met appel en garnalen, mosterdsoep, mosselen, ernaast nog gebakken zwaardvis met spinazie en brood met smeersels. We hadden de geen vlees variant, vandaar de grote hoeveelheid aan vis.
Als dessert hadden Deborah en ik een viertal kazen met een lekkere medium dry sherry. Marije had een zoet toetje met frambozen panna cotta, een mini ijshoorntje met ananasmousse en ijs (weet niet meer wat voor soort :)).
Het is echt heel gezellig om zo in een ongedwongen setting aan van alles te knabbelen, lekker te kletsen en ondertussen goede wijntjes te drinken. Aangezien ik bij een hightea de zoete dingen nooit het lekkerst vind is dit een beter alternatief. Maar ik weet niet van veel plekken waar ze er met amuses, voorgerechten en toetjes een decadent tintje aan geven. En dat vind ik toch wel leuk :)
Comments
Post a Comment