Skip to main content

Puur Mercure

Vandaag heb ik, samen met twee vriendinnen, mijn benen onder de tafel geschoven bij Puur Mercure voor een High Wine. Ik mag rustig wel zeggen dat dat niet vervelend was! Het idee is: een glas prosecco, drie glazen wijn, een glas sherry of port en allerhande begeleidende hapjes voor 34,95.  Het is nog wat uitgebreider als bij een hightea, aangezien hier een amuse, voorgerecht en nagerecht bij zat. 
De amuse was een mousse van paprika met komkommer, voor bij de prosecco. Daarna kregen we een volle droge witte wijn, begeleid door een voorgerecht van quinoa met kabeljauw en drie structuren van meiknol. De meiknol nam echt een hoofdrol aan, er zat een mousse bij die heel intens van smaak was. Vervolgens kregen we een etagère gevuld met allerhande lekkers, vergezeld door een frisse, fruitige witte:



Op de etagere vindt je: Tortillachips met kaas en tomatensaus, gepaneerde garnalen, garnalenkroketjes, mini-olijfjes, gezouten amandelen, een bonbon van gerookte zalm met roomkaas en gedroogde tomaat, een salade met appel en garnalen, mosterdsoep, mosselen, ernaast nog gebakken zwaardvis met spinazie en brood met smeersels. We hadden de geen vlees variant, vandaar de grote hoeveelheid aan vis. 
Als dessert hadden Deborah en ik een viertal kazen met een lekkere medium dry sherry. Marije had een zoet toetje met frambozen panna cotta, een mini ijshoorntje met ananasmousse en ijs (weet niet meer wat voor soort :)). 

Het is echt heel gezellig om zo in een ongedwongen setting aan van alles te knabbelen, lekker te kletsen en ondertussen goede wijntjes te drinken. Aangezien ik bij een hightea de zoete dingen nooit het lekkerst vind is dit een beter alternatief. Maar ik weet niet van veel plekken waar ze er met amuses, voorgerechten en toetjes een decadent tintje aan geven. En dat vind ik toch wel leuk :)

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...