Wat was het vandaag heerlijk weer! Vanochtend hebben we met z'n drietjes een wandeling gemaakt in de Oude Warande van Tilburg. Een prachtig Barok bos waar in september van dit jaar ook weer een gave expo is, de Lustwarande. In het midden van het park bevindt zich de Grotto, een fijn plekje waar je wat kunt drinken en een klein hapje kunt eten, onder andere huisgemaakte gebakjes van Prinsheerlijk.
In de middag had ik niet veel zin om in de keuken te staan (zon!) dus heb ik het me gemakkelijk gemaakt met een restjesmaaltijd, aangevuld met verse sushi van de AH-XL.
Er was: Tomaat met rode wijnazijn en bosui; gegrilde courgette repen met munt, knoflook, peterselie en witte wijnazijn; worteltjes uit de oven met balsamicoazijn; gebakken knoflookgarnalen; gegrilde Radiccio (gemaakt zoals in deze post).
Als laatste roseval aardappeltjes uit de oven. Hiervoor had ik een teentje knoflook en een fijngesneden bosui in de vijzel tot pulp vermalen m.b.v een beetje zout, daar 3 el olijfolie aan toegevoegd en daar 400g aardappeltjes doorheen gemengd. Deze heb ik op de bakplaat gelegd met de worteltjes ernaast en 45 minuten op 200 graden gebakken.
Al met al toch een feestmaal! En het heeft echt niet veel tijd gekost. Toen Noora sliep heb ik de courgettes gegrild en aangemaakt, de tomaat aangemaakt, wortel en aardappeltjes voorbereid en in de oven klaar gezet. Dit kostte me 15 minuten. Drie kwartier voor etenstijd de oven aan, 10 minuten voor etenstijd de radiccio bakken en in dezelfde pan de garnalen bakken. Alles op tafel, lekker Verdejo wijntje erbij en klaar. Genieten!
In de middag had ik niet veel zin om in de keuken te staan (zon!) dus heb ik het me gemakkelijk gemaakt met een restjesmaaltijd, aangevuld met verse sushi van de AH-XL.
Er was: Tomaat met rode wijnazijn en bosui; gegrilde courgette repen met munt, knoflook, peterselie en witte wijnazijn; worteltjes uit de oven met balsamicoazijn; gebakken knoflookgarnalen; gegrilde Radiccio (gemaakt zoals in deze post).
Als laatste roseval aardappeltjes uit de oven. Hiervoor had ik een teentje knoflook en een fijngesneden bosui in de vijzel tot pulp vermalen m.b.v een beetje zout, daar 3 el olijfolie aan toegevoegd en daar 400g aardappeltjes doorheen gemengd. Deze heb ik op de bakplaat gelegd met de worteltjes ernaast en 45 minuten op 200 graden gebakken.
Noora kon er weer niet vanaf blijven :) |
Comments
Post a Comment