Skip to main content

Lazy sunny sunday

Wat was het vandaag heerlijk weer! Vanochtend hebben we met z'n drietjes een wandeling gemaakt in de Oude Warande van Tilburg. Een prachtig Barok bos waar in september van dit jaar ook weer een gave expo is, de Lustwarande. In het midden van het park bevindt zich de Grotto, een fijn plekje waar je wat kunt drinken en een klein hapje kunt eten, onder andere huisgemaakte gebakjes van Prinsheerlijk.
In de middag had ik niet veel zin om in de keuken te staan (zon!) dus heb ik het me gemakkelijk gemaakt met een restjesmaaltijd, aangevuld met verse sushi van de AH-XL.
Er was: Tomaat met rode wijnazijn en bosui; gegrilde courgette repen met munt, knoflook, peterselie en witte wijnazijn; worteltjes uit de oven met balsamicoazijn; gebakken knoflookgarnalen; gegrilde Radiccio (gemaakt zoals in deze post).
Als laatste roseval aardappeltjes uit de oven. Hiervoor had ik een teentje knoflook en een fijngesneden bosui in de vijzel tot pulp vermalen m.b.v een beetje zout, daar 3 el olijfolie aan toegevoegd en daar 400g aardappeltjes doorheen gemengd. Deze heb ik op de bakplaat gelegd met de worteltjes ernaast en 45 minuten op 200 graden gebakken.

Noora kon er weer niet vanaf blijven :)
Al met al toch een feestmaal! En het heeft echt niet veel tijd gekost. Toen Noora sliep heb ik de courgettes gegrild en aangemaakt, de tomaat aangemaakt, wortel en aardappeltjes voorbereid en in de oven klaar gezet. Dit kostte me 15 minuten. Drie kwartier voor etenstijd de oven aan, 10 minuten voor etenstijd de radiccio bakken en in dezelfde pan de garnalen bakken. Alles op tafel, lekker Verdejo wijntje erbij en klaar. Genieten!



Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...