Gisteren had ik zin in pastinaak. Dat vind ik heerlijk, het is alleen soms lastig combineren door de anijsachtige zoetigheid. Heb er een aardappelgratin bij gemaakt en een mousse van venkelkruid (uit eigen tuin) en basilicum, die kruidigheid haalt echt de smaak omhoog!
Je hebt nodig:
Ondertussen stoof je de pastinaak gaar in de 2e el margarine met wat water. Wanneer het water verdampt is bak je het nog even door. Wanneer dat lekker staat te sudderen doe je alle kruiden (zonder takjes) met de knof, olie, peper en zout in een maatbeker en pureer je het fijn met de staafmixer. Deze mousse vond Noora heerlijk!
Ik heb er nog wat vega grillworstjes bij gebakken, die zijn erg lekker van de Jumbo :).
Noora hielp mee venkel plukken :) |
Je hebt nodig:
- 700g aardappels, in dunne plakjes
- 2 el vloeibare margarine
- 200ml yoghurt
- 1 ei
- 50g geitenbrie
- beetje dragon (gedroogd)
- 400g pastinaak, in dunne plakjes
- bosje venkelkruid
- bosje basilicum
- teentje knoflook
- 3el olijfolie
- zout en peper
Zet de oven op 180 graden. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal met 1el margarine, zout, peper en een flinke scheut water. Zet voor een half uur in de oven, dan stooft het mooi gaar. Schep wel regelmatig om. Wanneer de aardappel bijna gaar is giet je er een mengsel van yoghurt, dragon en ei overheen. Leg er de geitenbrie op en zet nogmaals een half uur in de oven.
lekkere gratin |
Ik heb er nog wat vega grillworstjes bij gebakken, die zijn erg lekker van de Jumbo :).
Comments
Post a Comment