Vandaag had ik weer tijd om eens een lekkere lasagne te maken. Ik had nog soep over van gisteren en dacht: als ik deze nou inkook, heb ik lekkere saus! Heb je nou geen soep over, gebruik dan passata met wat kookroom, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden.
In de lasagne heb ik allerlei dingen gestopt die ik in combinaties lekker vind. Gehakt met champignons, aubergine met tomatensaus, avocado met kwark. Opgestapeld ook een verassend goeie combinatie :). De lasagnebladen heb ik altijd van het merk Barilla, Die hoef je niet voor te koken en zijn lekker dun. Je koopt ze gewoon bij de Jumbo.
Je hebt nodig:
Vet een lasagneschaal in met de laatste olie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem met een dun laagje saus en leg er de eerste laag lasagnebladen op. Leg er de champignons op en schenk er nog wat saus overheen. Strooi er een beetje kaas over en dek af met lasagnebladen. Vervolgens de gehakt met wat saus en kaas (lasagneblad), avocado en kwarksaus (lasagneblad), aubergine met saus (lasagneblad). Maak af met een dikke laag van het kwarkmengsel en een flinke hand kaas. Zet voor 30 minuten in de oven.
Ernaast heb ik nog een kleine salade van avocado, komkommer en bieslook bloemetjes. Dat vindt Noora echt heel lekker.
Bij de meeste lasagne wordt voor de bovenste laag bechamel gebruikt, een saus van bloem, boter en melk. Hoewel deze heerlijk is, is ie ook heel vet. Vandaar dat ik dit heb vervangen door het mengsel van Hüttenkäse en kwark. Het geeft een lekkere romigheid aan het gerecht zonder het zwaar te maken.
In de lasagne heb ik allerlei dingen gestopt die ik in combinaties lekker vind. Gehakt met champignons, aubergine met tomatensaus, avocado met kwark. Opgestapeld ook een verassend goeie combinatie :). De lasagnebladen heb ik altijd van het merk Barilla, Die hoef je niet voor te koken en zijn lekker dun. Je koopt ze gewoon bij de Jumbo.
Je hebt nodig:
- 6/7 lasagnebladen
- 300ml pastasaus/ ingekookte soep
- 1 bakje vegetarisch gehakt
- 2 sjalotten in halve maantjes
- 2 knoflookteentjes, in plakjes
- 3 blaadjes salie, fijngehakt
- 1 handje pijnboompitten
- 1 aubergine, in dunne plakjes
- 250g champignons, in kwarten
- 1 avocado, in plakjes
- 4el olijfolie
- 150ml Hüttenkäse
- 100ml kwark
- 50ml kookroom light
- handje fijngehakt basilicum
- 60g parmezaan, geraspt
- zout en peper
Vet een lasagneschaal in met de laatste olie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem met een dun laagje saus en leg er de eerste laag lasagnebladen op. Leg er de champignons op en schenk er nog wat saus overheen. Strooi er een beetje kaas over en dek af met lasagnebladen. Vervolgens de gehakt met wat saus en kaas (lasagneblad), avocado en kwarksaus (lasagneblad), aubergine met saus (lasagneblad). Maak af met een dikke laag van het kwarkmengsel en een flinke hand kaas. Zet voor 30 minuten in de oven.
Ernaast heb ik nog een kleine salade van avocado, komkommer en bieslook bloemetjes. Dat vindt Noora echt heel lekker.
jammie |
Smakelijk!
Comments
Post a Comment