Skip to main content

Lasagne met een twist

Vandaag had ik weer tijd om eens een lekkere lasagne te maken. Ik had nog soep over van gisteren en dacht: als ik deze nou inkook, heb ik lekkere saus! Heb je nou geen soep over, gebruik dan passata met wat kookroom, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. 
In de lasagne heb ik allerlei dingen gestopt die ik in combinaties lekker vind. Gehakt met champignons, aubergine met tomatensaus, avocado met kwark. Opgestapeld ook een verassend goeie combinatie :). De lasagnebladen heb ik altijd van het merk Barilla,  Die hoef je niet voor te koken en zijn lekker dun. Je koopt ze gewoon bij de Jumbo.

Je hebt nodig:

  • 6/7 lasagnebladen
  • 300ml pastasaus/ ingekookte soep
  • 1 bakje vegetarisch gehakt
  • 2 sjalotten in halve maantjes
  • 2 knoflookteentjes, in plakjes
  • 3 blaadjes salie, fijngehakt
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 aubergine, in dunne plakjes
  • 250g champignons, in kwarten
  • 1 avocado, in plakjes
  • 4el olijfolie
  • 150ml Hüttenkäse
  • 100ml kwark
  • 50ml kookroom light
  • handje fijngehakt basilicum
  • 60g parmezaan, geraspt
  • zout en peper
Begin met het voorbereiden van alle ingrediënten. Verwarm de oven voor op grill stand 1. Hussel de plakken aubergine om met 1el olie en leg ze dakpansgewijs op een bakplaat bekleed met ovenpapier. Hussel de champignons ook om met wat olie en leg deze ernaast. Bestrooi beide met zout en peper en zet ze voor 10 minuten onder de grill.  Haal de champignons uit de oven en draai de plakken aubergine om. Bak deze nog 6 minuten. Bak in 1el olie de sjalotjes met de knoflook, salie, pijnboompitten en gehakt bruin en knapperig. Meng in een schaaltje de Hüttenkäse, kookroom, kwark, basilicum, zout en peper.
Vet een lasagneschaal in met de laatste olie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem met een dun laagje saus en leg er de eerste laag lasagnebladen op. Leg er de champignons op en schenk er nog wat saus overheen. Strooi er een beetje kaas over en dek af met lasagnebladen. Vervolgens de gehakt met wat saus en kaas (lasagneblad), avocado en kwarksaus (lasagneblad), aubergine met saus (lasagneblad). Maak af met een dikke laag van het kwarkmengsel en een flinke hand kaas. Zet voor 30 minuten in de oven. 
Ernaast heb ik nog een kleine salade van avocado, komkommer en bieslook bloemetjes. Dat vindt Noora echt heel lekker.


jammie
Bij de meeste lasagne wordt voor de bovenste laag bechamel gebruikt, een saus van bloem, boter en melk. Hoewel deze heerlijk is, is ie ook heel vet. Vandaar dat ik dit heb vervangen door het mengsel van Hüttenkäse en kwark. Het geeft een lekkere romigheid aan het gerecht zonder het zwaar te maken. 
Smakelijk!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...

Zalm, snijbonen en aardappel

Snijbonen zijn een ondergewaardeerde groente. Volgens mij komt dit doordat veel mensen ze niet goed bereiden. Ze koken ze te kort waardoor ze nog piepen tussen je tanden of ze koken de bonen botergaar waardoor ze een slijmerig mondgevoel geven. Koop in ieder geval die voorgesneden zakjes met veel te dun gesneden snijbonen niet, deze hebben te veel snijvlakken waardoor de boon zijn smaak kwijtraakt in het kookwater. De bonen moeten wel altijd even voorgekookt worden (geblancheerd), maar daarna zijn ze echt super in wokgerechten, of zoals vandaag met een Italiaans tintje. Een prima begeleider van een stukje zalm met ovenaardappeltjes. Je hebt nodig: 450g snijbonen, kontjes verwijderd, in stukken van 2cm gesneden en 10min geblancheerd 3el goede balsamicoazijn 500g aardappelen, in wedges 1 tomaat, in blokken 2 tenen knoflook, 1 grof gehakt en 1 in heel dunne plakjes 1 el rozemarijn naaldjes 1 ui, in halve plakjes 350g zalm (duurzaam gekweekt) 2 el olijfolie 1el vloeibare bakb...