Wederom komt de inspiratie voor het eten van vandaag uit mijn eigen koelkast :). Ik had nog een stukje blauwschimmelkaas liggen van een gerecht van vorige week dat op moest. Het recept van vandaag is een oude favoriet van Niels en mij, pasta met deze kaas en allerhande lekkers. De ziltigheid van de kaas gaat geweldig met het zoete van de peer, het bittere van de witlof en het knapperige van de walnoot. Vind je schimmelkaas wat teveel van het goede; voor Noora had ik een stukje geitenbrie, da's ook heel lekker. Maar de pit van een goede blauwschimmel is voor de volwassenen echt een aanrader...
Je hebt nodig (voor 2.5 persoon):
Giet je pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Breng het peer-witlof mengsel op smaak met een beetje zout en flink wat peper. Voeg de pasta en het kookvocht toe, warm even goed door en schep het op de borden. Maak af met verkruimelde walnoten en kaas, steek er voor de finishing touch nog wat blaadjes basilicum in.
Zo heb je binnen een half uur een heerlijke pasta op tafel staan!
Noora was weer een beetje gek aan het doen, ze heeft wat pasta op en de peer maar de blaadjes basilicum vond ze het allerlekkerst...
Je hebt nodig (voor 2.5 persoon):
- 180g pasta
- 2 el olijfolie
- 2 stronken witlof
- 2 niet te grote, niet te rijpe peren
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 el honing
- 1tl Dijonmosterd
- 40g walnoten
- 60g Bleu d'Auvergne
- paar blaadjes basilicum
- zout en peper
Zet een pan met kokend water klaar voor de pasta. Snij de sjalot en knoflook in plakjes en zet aan in de olijfolie. Bak deze tot ze mooi zacht en bruin zijn. Doe de pasta in de pan en kook al dente. Schil ondertussen de peer voor de helft en snijd hem in blokjes. Voeg deze toe aan de sjalot en laat even meebakken. Heb je nu wel een rijpe peer voeg deze dan pas op het laatst toe, anders wordt het snot. Snijd ondertussen de witlof in dikke repen (anders wordt dat ook snot :)) en voeg ook toe, samen met de honing en de mosterd.
de lichtbruin gebakken peer en witlof |
Zo heb je binnen een half uur een heerlijke pasta op tafel staan!
njomnjom |
Comments
Post a Comment