In het weekend zijn we met z'n drietjes naar Antwerpen geweest, echt heel leuk. Overnacht in een kasteeltje bij de Kalmthoutse Heide en daar een flinke wandeling gemaakt. Op de terugweg nog even in Bergen op Zoom gestopt om te lunchen en een gigantische courgette mee te nemen:
Omdat ik niet veel zin had om nog uitgebreid te koken heb ik er een lekker soepje van gemaakt. Ik had nog wat passata in de koelkast en opgeleukt met wat gebrand amandelschaafsel en wat prei uit de tuin is het een lekker soepje geworden.
Je hebt nodig:
- 1kilo gele courgette, in blokjes
- 2 gesnipperde sjalotten
- 3 aardappels, geschild en in blokjes
- 1tl kurkuma
- 2el vloeibare bakboter
- 2 gesneden knoflookteentjes
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 1 bouillonblokje met 750ml water
- 100ml passata
- scheutje kookroom
- wat fijngesneden prei
- 50g gebruind amandelschaafsel
- zout en peper
Zet de ui en knoflook aan in de boter, bak glazig. Voeg de courgette, kurkuma en aardappel toe en bak even mee. Voeg het bouillonblokje, passata , tijm, rozemarijn en het water toe en laat koken tot de aardappels gaar zijn. Op dit punt haal ik er wat courgette en aardappel uit voor Noora, die kan dat lekker opknabbelen. Haal de takjes kruiden er weer uit, die hebben lang genoeg meegetrokken. Ga er met de staafmixer doorheen zodat ie mooi fijn is. Maak af met de kookroom, zout en peper. Serveer met het amandelschaafsel en de prei.
lekker gegrild knoflookbroodje erbij |
Comments
Post a Comment