Een zeldzame traktatie de vijg. Niels had ze zaterdag van de markt meegebracht, acht stuks voor 2,50. Je moet er niet te veel mee doen, al heb ik uit Italië ooit eens een geweldige pot huisgemaakte vijgenjam meegekregen. Als hartig/zoet voor- of nagerecht doen ze het geweldig. En het is bijna te makkelijk:
Voor Noora had ik twee vijgen geschild, fijngesneden en gemengd met een beetje kwark en wat honing. Helaas vond ze de structuur van de pitjes niet lekker, ze zat de hele tijd met haar tanden te knarsen...
- 6 vijgen
- wat plakjes parmezaan of brokjes schimmelkaas
- beetje peper
- 2 theelepels honing
Snij de vijgen in vieren maar net niet tot onderaan. duw er de kaas tussen, bestrooi met de peper en bedruip ze met de honing. Zet ze een paar minuten onder een hete grill en je hebt een heel chique toetje.
jammie! |
Comments
Post a Comment