Afgelopen maandag had ik die heerlijk pittige soep gemaakt. Ik had er alleen nog een half litertje van over en vond het zonde om iets dat vier uur had staan pruttelen zomaar in mijn gootsteen te gooien. Dus heb ik er maar barbecuesaus van gemaakt. Je kunt het recept van die soep nalezen maar ik zal hier nog een korte versie neerzetten. De saus is (uiteraard) geweldig bij de barbecue, een stukje (imi) vlees of een hamburger.
|
de saus voordat ie ingekookt is |
Nodig:
- 1 pakje Heinz Tomato Frito
- 0.5l bouillon (blokje)
- flinke duim gember, in plakjes
- 1 uitje, in plakjes
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 rode peper, in plakjes met de zaadjes erbij naar smaak
- 1tl laos
- 1tl sereh
- 1tl korianderzaad
- 4 kaffir blaadjes
- 2el keukenstroop
- 1tl gerookt paprikapoeder
- 1 el arachideolie
- evt een beetje zout en peper
Fruit de gember, koriander, ui en peper zacht in de olie, bak het aan tot ze net beginnen te kleuren. Voeg laos, sereh, korianderzaad en kaffir toe en fruit even mee. Blus af met de tomatensaus en de bouillon. Laat zeker 4 uur op heel laag vuur trekken met de deksel op de pan. Zeef het en doe terug in de pan. Laat zeker tot de helft inkoken (dus deksel van de pan af :)), je zou dan zo'n 350ml over moeten hebben. Voeg de paprikapoeder en keukenstroop toe en laat nog verder inkoken, tot de saus stroperig begint te worden. Hij wordt ook steeds donkerder van kleur. Stop wanneer het zo dik is als vla, na het afkoelen heeft het sausdikte. Je hebt denk ik nog 200ml over.
Buiten het af en toe in de pan gluren of het al voldoende is ingekookt heb je hier echt geen werk aan. Maar het is zooooo lekker!
|
jummie |
Comments
Post a Comment