Gisteren was er een leuke braderie in de Nieuwlandstraat: met kunst, sieraden, muziek en de nodige hapjes en drankjes. Noora vond het heerlijk lekker te dansen en naar de mensen te kijken. Het was ook een perfecte gelegenheid een hapje te gaan eten bij Mas Tapas, een tentje op de Oude Markt. We zijn er al eens eerder geweest, het zijn redelijk rechttoe rechtaan tapas. Maar je zit er leuk en voor Noora is het leuk, die kan van alles lekker snoepen.
We zijn begonnen met Más Grande y Pequeño, een schotel met ingelegde ansjovis, garnalenkroketjes, garnalen in een krokant jasje, olijven, calamaris en knoflookchampignons. De calamaris en de garnalendingen zijn helaas duidelijk prefab (calamaris rubber!). De rest is lekker, vooral de ansjovis. Nog een mandje brood met aioli erbij en voor Noora kon het al niet meer stuk. Die heeft heel de bak olijven leeggegeten. Verder met nog vier gerechtjes: Mosselen in witte wijnsaus, aardappelpartjes met aioli, sissende knoflookgarnalen en gegratineerde zalm met manchego. Deze waren allemaal lekker, de mosselen waren mals en de aardappelpartjes krokant. Het is alleen jammer dat er erg veel olie wordt gebruikt, het wordt allemaal zo vettig. Als nagerecht was er appeltaart met ijs en slagroom en chocolademousse met ijs en slagroom. De taart was warm en krokant, de mousse niet te zoet. Met een karafje sangria erbij was het goed toeven.
We zijn begonnen met Más Grande y Pequeño, een schotel met ingelegde ansjovis, garnalenkroketjes, garnalen in een krokant jasje, olijven, calamaris en knoflookchampignons. De calamaris en de garnalendingen zijn helaas duidelijk prefab (calamaris rubber!). De rest is lekker, vooral de ansjovis. Nog een mandje brood met aioli erbij en voor Noora kon het al niet meer stuk. Die heeft heel de bak olijven leeggegeten. Verder met nog vier gerechtjes: Mosselen in witte wijnsaus, aardappelpartjes met aioli, sissende knoflookgarnalen en gegratineerde zalm met manchego. Deze waren allemaal lekker, de mosselen waren mals en de aardappelpartjes krokant. Het is alleen jammer dat er erg veel olie wordt gebruikt, het wordt allemaal zo vettig. Als nagerecht was er appeltaart met ijs en slagroom en chocolademousse met ijs en slagroom. De taart was warm en krokant, de mousse niet te zoet. Met een karafje sangria erbij was het goed toeven.
Noora vond het brood heeeeel lekker! |
Comments
Post a Comment