Raapstelen, de stelen van een raap. De meiraap welteverstaan. Het zijn de jonge scheuten, nog sappig van het vele water, fris van smaak met een licht bittertje. Ik dacht dat het een lentegroente was maar op de markt waren ze volop te krijgen. Klassiek in een stamppotje maar daar had ik vandaag niet zo'n zin in. Het is een gevulde omelet geworden met een salade en broodsoldaatjes, lekker fris en gezond door de vele groenten. De bonen die ik heb gebruikt waren een paar maanden terug over van een ander gerecht (namelijk deze) en konden hier goed doorheen. Heb je dat niet gebruik je gewoon de diepvriesbonen uit de supermarkt.
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 250g raapstelen, gewassen en grof gehakt
- 200g diepvries tuinbonen of erwten (of beide)
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 5 eieren
- 30ml kookroom of slagroom
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 bol buffelmozzarella, in plakken
- zout en peper
- 1/2 sjalotje, in dunne ringetjes
- 100g spinazie
- 3el witte wijnazijn
- 2el extra vierge olijfolie
- 5 bruine boterhammen
- wat pesto (ik had nog wat staan van een paar dagen geleden)
- handje verse bieslook, fijngesneden
Warm de oven voor op 220 graden. Neem een ovenvaste koekenpan en leg hier een vel bakpapier in. vul de bodem van de pan met de helft van de raapstelen, de helft van de bonen, de knoflook en de bosui. Klop in een kom de eieren los met de room, zout en peper en giet dit over de groenten. Beleg met de plakken mozzarella en bestrooi met wat extra peper. Zet de frittata voor 30 minuten in de oven.
De frittata vers uit de oven |
Voor de salade meng je in een grote kom eerst de sjalot met de azijn. Zo wordt de sjalot zachter en minder scherp van smaak. Voeg olie, zout en peper toe en meng tot een dressing. Voeg de rest van de raapstelen en bonen plus de spinazie en bieslook toe en meng goed.
De broodsoldaatjes zijn niets anders dan geroosterde boterhammen (dit keer besmeerd met de pesto) die je in rechte stroken snijdt. Je bakt ze de laatste 10 minuten van de frittata onder in de oven mee, bespaart weer tijd en energie :).
Serveer een kwart tot 1/3e frittata per persoon, met de salade en broodsoldaatjes ernaast.
smakelijk eten! |
Comments
Post a Comment