Het was een drukke dag vandaag, vandaar een simpele doch smakelijke maaltijd. Het hoeft ook niet altijd mega ingewikkeld, binnen een half uurtje staat het op tafel en je hebt ook nog weinig afwas, ook erg fijn :). Halloumi is een geweldige Turkse bakkaas die het geweldig doet in de grillpan. Ik heb deze gekocht bij de AH dus geen excuus om 'm niet te proberen!
Je hebt nodig:
Je hebt nodig:
- 175g couscous
- 300ml net gekookt water
- 125g knolselderij, in blokjes van 0.5x0.5 (brunoise)
- 100g wortelen, brunoise
- 2 tenen knoflook, heel fijn gesneden
- 1/2 prei, in dunne halve plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel za'atar
- een bosje koriander, steeltjes fijngehakt en blaadjes geplukt
- 200g kwark
- 3el olijfolie
- zout en peper
- ringetjes rode peper, naar smaak
- 200g Halloumi, in dunne plakjes
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak in een ovenvaste pan in een eetlepel olie de ui met de knolselderij en wortel aan. Laat op halfhoog vuur wat bruin en gaar worden. Voeg 3/4e van de knoflook, koriandersteeltjes, prei, kaneel en za'atar toe en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de couscous toe en schep goed om. Schenk er zoveel water overheen dat de couscous net onder staat. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat zo een paar minuten staan. Haal de alufolie er even af, schep goed door en dek 'm weer af. Zet de pan nu nog ongeveer 15 minuten in de oven. Zo krijgt de couscous alle tijd het water op te nemen, is ie goed heet en heeft ie straks een mooie losse korrel.
Ondertussen verwarm je een grillpan op halfhoog vuur. Smeer de Halloumi in met 1el olijfolie en leg de plakjes in de pan. Dit mag rustig even lijven liggen, de kaas smelt niet dus laat het mooi bruin worden. Meng in een schaaltje de laatste kwart van de knoflook, wat gehakte korianderblaadjes, de laatste lepel olijfolie met de kwark en breng op slaak met zout en peper. Draai de Halloumi en dek ondertussen de tafel :).
Serveer de Halloumi bovenop de couscous met een lepel yoghurt en maak desgewenst af met koriander en rode peper.
Goeie kaas! |
Comments
Post a Comment