Wanneer je wel eens vaker mijn blog leest, weet je dat Niels regelmatig gekke dingen meeneemt van de markt. Daar mag ik dan weer iets lekkers mee verzinnen en dat is soms best wel een uitdaging. Vandaag was zo'n dag. Ik had nog twee pikzwarte wortels in mijn koelkast liggen. Totaal vergeten wat ze waren en hoe ze heetten, al weet ik wel dat ik er al eens mee gekookt had. Lang leve internet, de wortels heten rammenas. Familie van de radijs, daikon en rettich met een stevige structuur en licht pittige smaak. Heb alvast een stukje bewaard voor in de salade van morgen, van de rest heb ik een lekker soepje gemaakt. Nog een goed gevulde panini erbij en je hebt een simpele doch voedzame maaltijd.
Je hebt nodig:
cool, die zwarte schil! |
Je hebt nodig:
- 600g rammenas, geschild en in blokjes
- 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 uien, grof gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 2el olijfolie
- 2/3 takjes tijm
- 1.5l groentebouillon(blokje)
- 1el honing
- scheut kookroom
- zout en peper
- een paar blaadjes rucola
Fruit in een soeppan de ui zacht. Voeg knoflook, aardappelen en rammenas toe en bak nog 5-7 minuten tot het kleurt. Voeg honing, bouillon en tijm toe en laat 25 minuten op laag vuur sudderen. Schep wat stukjes groente uit de pan en hou apart, haal de takjes tijm eruit en pureer de rest fijn met de staafmixer. Meng de kookroom en wat peper en evt een beetje zout erdoor. Serveer met de stukjes groente en wat rucola.
Voor de 2 Panini: Meng 3el Philadelphia met 2el gehakte taggia olijven, 1 fijngesneden teentje knoflook, peper en 1el fijngehakte bieslook. Besmeer hier de 2 panini mee en beleg dan met 2 in dunne plakjes gesneden tomaat en 2 handjes rucola. Leg voor 10 minuten tussen of onder de grill.
Noora had wat losse stukjes aardappel en rammenas, olijven, tomaat en twee stukken panini van Niels en mij. De olijven waren natuurlijk als eerste op :).
Comments
Post a Comment