Gisteren waren Niels en ik weer eens met z'n tweetjes. Dat betekent: Etenstijd! En dan niet bij restaurant Etenstijd, want dat is verschrikkelijk. Nee, het werd Afghaans restaurant Sarban.
Een fijne plek waar je je altijd welkom voelt. Met broer 1 in de keuken en de ander als gastheer een echt familiebedrijf waar authentieke Afghaanse gerechten worden bereid. Ook met een heel fijne vegetarische kaart. Wij gingen (wederom) voor het verassingsmenu, dan krijg je een drietal voorgerechtjes met brood. Vooral de aardappel met gekarameliseerde ui, tomatensaus en yoghurt met munt is heerlijk. Als hoofdgerecht twee schalen met rijst, waarbij er 1 op smaak is gebracht met gekarameliseerde suiker, amandelen, pistachenoten en rozijnen. Daarbij nog een keur aan schaaltjes met onder andere dhal (linzenstoof), okra in tomatensaus, gestoofde spinazie en heerlijke aubergines. Als afsluiter pistache en kokosijs, een puddinkje van melk en kardemom en verschillende gedroogde vruchten.
Het is allemaal met zorg bereid en goed op smaak. Het enige wat jammer is, is dat we er nu voor de vierde keer zijn gaan eten en alhoewel er wat variatie in bijgerechten zit hebben ze nog steeds dezelfde kaart als de vorige keren. De chef zou, om ervoor te zorgen dat mensen terug blijven komen, meer kunnen wisselen met de kaart.
Verder een prima avondje!
Comments
Post a Comment