Oftewel, pasta met restjes :). Maar bovenstaande klinkt toch leuker... Omdat ik nog steeds wat knolselderij en wortel over had, nog twee zachte tomaten had liggen en ook een hoop dingen voor pesto werd het een lekkere pastasaus met daarnaast nog een pesto- tapenade mengsel. De kaas heb ik er los bij gedaan in plaats van door de pesto, zo blijft deze langer houdbaar. Ik geloof dat ik met deze maaltijd wel 6 of 7 restjes heb opgemaakt. Dat voelt een stuk beter dan weggooien!
je hebt nodig:
je hebt nodig:
- 200g gedroogde pasta
- 125g knolselderij, in blokken
- 75g wortelen, in stukken
- 1/2 prei, in dunne plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine en 1 grote teen knoflook, in stukken
- 5 grote kastanjechampignons, in kwarten
- 1 rode puntpaprika, in stukken
- 1tl oregano (gedroogd)
- 1tl paprikapoeder
- 2 rijpe tomaten, in stukken
- scheutje kookroom
- 50g versgeraspte parmezaan
- 2el olijfolie
- een handje rucola
- 50g babyboerenkool (AH)
- een hand basilicum (hou wat blaadjes apart ter garnering)
- ongeveer 10 walnoten
- 75g zwarte olijven
- 3el extra vierge olijfolie
- zout en peper
Extra: het bakje van de staafmixer of een keukenmachine. Dit bespaart je heel veel tijd.
Fruit de ui en prei aan in de olijfolie. Terwijl deze mooi glazig wordt doe je de wortel met de knolselderij in de keukenmachine en maal het helemaal fijn. Voeg toe aan de ui en prei en roer goed. Vervolgens doe je de grote teen knoflook, de champignons en de puntpaprika in de keukenmachine en maal je deze ook fijn; voeg toe aan het ui-wortel-bleekselderij mengsel. Bak dit even door. Voeg de kruiden toe en laat weer even bakken. Doe de tomaten in de keukenmachine en maal deze fijn, voeg deze en zout en peper toe aan het mengsel en doe de deksel op de pan. Laat dit nog zeker 30min sudderen, de wortel en selderij moet helemaal zacht zijn.
Terwijl dat op staat kun je mooi de pasta koken en de pesto- tapenade maken. Hiervoor pak je weer de keukenmachine. Daarin doe je: rucola, babyboerenkool, basilicum, kleine teen knoflook, walnoten, olijven, olijfolie extra vierge en zout en peper. Appeltje eitje. Kind kan de keukenmachine doen. Echt waar, Noora vond het geweldig om op het knopje te drukken...!
Meng de gekookte pasta met de saus en de kookroom. Serveer in een diep bord met een schepje pesto,wat kaas en reepjes basilicum.
Lekker! |
Comments
Post a Comment